© Google Maps

Voorlopige instandhoudingswerken aan Driesmolen in Velzeke

Het stadsbestuur heeft een omgevingsvergunning afgeleverd voor het regulariseren van noodzakelijke instandhoudingswerken aan het beschermde gedeelte van de Driesmolen langs de Molenbeek ter hoogte van de ontmoetingsplaats Den Herenput aan de Beugelstraat in Velzeke. De laatste jaren kregen delen van het gebouw bij slechte weersomstandigheden meer en meer te lijden, met stormschade en zelfs acuut instortingsgevaar als gevolg.

De instandhoudingswerken omvatten het herstellen van de dakbedekking (pannen) aan het linkergedeelte van het hoofdgebouw en het vervangen van het zadeldak van de achterbouw (dwars op het hoofdgebouw, voorbij het rad) door een voorlopig ‘nooddak’ in de vorm van een lessenaarsdak met metalen geprofileerde platen. Aangezien de Driesmolen beschermd is als dorpsgezicht en ook deels als monument, gebeuren deze werken in overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid en worden ze noodzakelijk geacht om verdere aftakeling van het gebouw te voorkomen, in afwachting van latere echte restauratiewerken.