Waalse overstromingsslachtoffertjes op vakantie in De Gavers


Gent/Geraardsbergen. De Oost-Vlaamse deputatie besliste op donderdag 29 juli 2021, om kampeerterreinen in de provinciale domeinen De Gavers en Puyenbroeck gratis ter beschikking te stellen van enkele Oost-Vlaamse vrijwilligers. Zij willen er een vakantieverblijf organiseren voor kinderen uit de door watersnood getroffen gebieden in de Ardennen.  Voor de kinderen uit het rampgebied in de Ardennen zou het vakantie moeten zijn, maar momenteel zien zij enkel ellende. Na de eerste shock zijn hun ouders gestart met opruimen. De kinderen zelf hebben nood aan ontspanning.

Enkele vrijwilligers willen daarom, in samenwerking met de lokale scoutsgroep van Trooz, deze kinderen weghalen uit het getroffen gebied en hen een vakantieverblijf aanbieden in domeinen De Gavers en Puyenbroeck. ‘Als provinciebestuur zijn wij dit initiatief genegen en bieden wij graag ondersteuning door hiervoor gratis kampeerterreinen aan te bieden in de domeinen De Gavers en Puyenbroeck’, aldus gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

Er wordt gemikt op twee groepen, telkens voor ongeveer 40 kinderen van 8 tot 14 jaar. Eén groep komt rond 10 augustus aan en één rond 20 augustus.