Wzc De Vlamme faciliteert videobellen voor bewoners

De bewoners van woon-zorgcentrum De Vlamme in Erwetegem kunnen voortaan eigenhandig videobellen met hun kinderen, kleinkinderen, andere familieleden en vrienden. Het gaat om een project waarbij het rusthuis de bewoners zoveel mogelijk ziet als zelfstandige personen.

“Met enige trots kondigen we een nieuw project aan dat binnenkort uitgerold wordt in alle woonzorgcentra van Armonea: het ‘Portal Plus voor bewoners’ project”, zegt Dieter Opdecam, directeur van woon-zorgcentrum De Vlamme Armonea. “Portal Plus is een toestel waarmee onze bewoners helemaal zelf én zelfstandig kunnen videobellen met kinderen, kleinkinderen, vrienden, … Alle bewoners die dat willen, kunnen – helemaal kosteloos – over een eigen exemplaar beschikken. De uitrol van dit project past volledig in de zorgvisie van
Armonea: bij ons staan onze bewoners centraal en worden ze gezien als zelfstandige personen die nog heel veel dingen zelf kunnen, zoals videobellen met kinderen en kleinkinderen. Dat willen we volop stimuleren!”

“Sinds deze week kan je voor jouw familielid een toestel aanvragen bij mij via devlamme.dir@armonea.be. Het toestel wordt dan binnen enkele weken door een medewerker
geïnstalleerd op de kamer van de bewoner en die helpt hem of haar ook op weg met het gebruik ervan. Het toestel is erg gebruiksvriendelijk: met enkele tikken op het scherm belt de bewoner met kinderen, kleinkinderen en vrienden, wanneer hij maar wil. Als de camera’s aanstaan kunnen ze elkaar ook zien! Samen met het toestel wordt ook een eenvoudige gebruikershandleiding geleverd.”