Fikse regenbui zet Paulatem onder water

Gisterenavond  was er een fikse regenbui in onze regio en hierdoor was er wateroverlast in de Zwalmse deelgemeente Paulatem.  De problemen situeren zich vooral op het kruispunt van de Paulatemstraat en de Kapellestraat.

We vroegen om een reactie bij burgemeester Eric Devriendt. ” De grond is verzadigd en het water komt massaal van de achterliggende akkers (ongeveer 30ha) dat hoger is gelegen. In het verleden zijn er heel wat grachten dichtgelegd en het is daar dat paal en perk dient gesteld te worden. Grachten moeten op en zijn en er moet meer buffercapaciteit zijn. Binnenkort komt ons hemelwaterplan uit en dan wordt het duidelijk waar het schoentje wringt.”

Juli 2021 was één van de natste maanden sinds er  waarnemingen  worden bijgehouden. Een nieuw fenomeen is dat regenbuien ter plaatse blijven hangen en zo voor een enorm aantal liter water per vierkante meter neerslag zorgen.