Brakelaars voor de derde maal naar overstromingsgebied

Pepinster is bijzonder zwaar getroffen

Team CheZZoë trok zondag  voor de derde keer naar de overstromingsgebieden, maar dit is zeker niet de laatste keer  beklemtoonde Zoë Chevalier.

Zoë: “De hulpactie die we lanceerden ontstond spontaan toen ik samen met mijn man Jurgen Bauwens naar de beelden van de extreme overstromingen keek. We hadden zoveel medelijden dat niets doen , voor ons geen optie was!

Op dinsdag 20 juli zijn we voor de eerste maal vanuit Nederbrakel met 3 bestelwagens aan hulpgoederen richting camping International in Bomal getrokken.

Nadat we een oproep op de sociale media hadden gepost dat we ons gingen inzetten als inzamelpunt, bleven de hulpgoederen toestromen in mijn zaak. We  werden  gecontacteerd door Sonja die op dat moment aanwezig was op de getroffen camping in Durbuy. Zo hebben we onze plannen wat bijgestuurd en wisten we waar eerst naartoe te gaan om hulp  te bieden en hulpgoederen te leveren. Het doel van deze dag was vooral om te gaan luisteren naar wat en waar er nood was. Omdat we op vrijdag 23 juli sowieso terug gingen met nieuwe spullen.

We hebben een groot deel van onze spullen mogen achterlaten bij  het verdeelpunt Bomal Syndicat Mensen die materiële  noden hadden konden daar terecht.  Wij hebben daar met enkele slachtoffers gesproken en het was schrijnend omdat ze alles hadden verloren. ( woning en herinneringen)

Noden

Zoë: “Door de vele gesprekken met mensen wisten we waar er nog noden waren. Het gaat vooral om  kuisgerief , kuisproducten , verzorgingsproducten, drinken & eten. Dit zijn we  ook beginnen inzamelen van zodra we thuis kwamen en de vrijdag zijn we al deze spullen gaan brengen. We waren terug op weg met 3 bestelwagens vol gerief! We zijn alle schenkers dankbaar.”

Zondag 1 augustus

Zoë: “Op  zondag 1 augustus zijn we voor de derde maal naar de overstromingsgebieden getrokken en deze keer naar één van de meest getroffen gebieden gereden nl.  Pepinster. Deze keer waren we met  twee voertuigen vol kuisgerief, verzorgingsproducten, eten & drinken. Veel dingen waren geschonken door zelfstandigen uit Brakel en omstreken. Deze kan je terug vinden op mijn Facebookpagina Zoë Chevalier.

Deze regio heeft ons diep geraakt. Daar zijn de huizen volledig vernield  en straten weggespoeld. Wij hebben ons daar ergens aan de kant van de weg geparkeerd en mensen zijn spontaan ons hulp en goederen komen vragen. Zoveel dankbaarheid heb ik nog nooit in mijn leven gezien.

De dankbaarheid van al deze mensen geeft ons de kracht om verder te gaan.

Nu donderdag 5 augustus gaan we terug naar Pepinster met zoveel mogelijk eten, drinken, kuisgerief en verzorgingsproducten, Wie iets wil schenken mag dit binnen brengen bij ons in de  Kasteelstraat 70 Brakel geef gerust een belletje vooraf als je meer info wilt over wat je kan en mag doneren op 0472404571.”