Vrijwilligers bedelen frieten, hamburgers, water… aan de slachtoffers te Pepinster


Geraardsbergen/Herne. Op zondag 1 aug vertrokken vroeg in de morgen party snack / frituur Tequilla & traiteurservice BV J.M.J. (Marc & Christa) uit Herne samen met brandweerman Philippe Dugernier en echtgenote Nancy uit Geraardsbergen de Helpende handjes vzw (Wim & Dominique) uit Tollembeek, die 800 flessen water schonken.

Deze vrijwilligers gingen naar Pepinster voor de eerste maal warm eten te bedelen in het centrum van de getroffen gemeente. Er werden met steun van Lutosa en Sausen La William 337 pakjes friet met saus, frikandellen of kipnuggets uitgedeeld. Daarnaast kregen de slachtoffers ook nog 115 hamburgers en de 800 flessen water.

‘De mensen ter plaatse waren hier super dankbaar en enthousiast voor. We hoorden dat voor de meesten het de eerste maal was in veertien dagen dat ze warm eten kregen. Ondanks de enorme ravage blijven de mensen ter plaatse zeer optimistisch en geven de moed niet op. Vooral de Vlamingen worden hier op de handen gedragen en bedankt voor de vele steun. We gaan zeker nogmaals terug. Omstreeks 19 uur was de ploeg terug thuis, zeer moe maar o zo voldaan dat ze iets hadden kunnen bijdragen aan de maatschappij en deze mensen toch een beetje hebben kunnen helpen’, getuigen de vrijwilligers.

Zowel Marc, Christa, Philippe en Nancy onderstrepen dat alle hulp meer dan welkom is.

Julien Borremans