Zomerarena was een bijzonder succes


Copyright Davy De Pauw


Geraardsbergen. Zaterdagavond weerklonk de laatste noot in de Geraardsbergse Zomerarena. Zeven weken lang kon elke inwoner van Geraardsbergen cultuur in al haar vormen opsnuiven aan “Den Bleek”. Meer dan 5.000 bezoekers genoten er van 35 verschillende activiteiten voor jong en oud.

Van circus voor de allerkleinsten, theater, cinema, muziek, stand-up comedy tot seniorennamiddagen, van opkomend talent tot enkele grote kleppers: er was voor elk wat wils te beleven in het amfitheater.

Het openluchtproject bleek voor heel wat inwoners en toeristen de perfecte manier om op een coronaveilige manier te genieten van het eerste deel van de zomer. “Ondanks het kwakkelweer vonden heel wat Geraardsbergenaars de weg naar de Zomerarena. We kunnen niet anders dan vaststellen dat onze inwoners snakten om uit hun kot te komen en met volle teugen genoten van de arena”, zegt schepen van Cultuur Ann Panis.

“Nu het doek gevallen is over de Zomerarena kijken we uit om het culturele leven verder te ontplooien, net zoals vroeger. Maar niet zonder eerst onze dankbaarheid uit te drukken aan de stadsdiensten die alles in goede banen hebben geleid, de vrijwilligers van de dorpsraad Moerbeke-Atembeke die mee hebben geholpen en de verenigingen die het beste van zichzelf hebben gegeven op het podium. Zonder deze laatsten kan cultuur niet floreren in onze stad,” vult schepen Panis aan.

Julien Borremans