Tour d’Armonea: De Vlamme rijft gele én groene trui binnen!

Woon-zorgcentrum De Vlamme in Erwetegem heeft in de virtuele wielerwedstrijd ‘Tour d’Armonea’ – overkoepelende organisatie wzc’s – de gele én de groene trui binnen gerijfd. De knappe prestatie levert het Zottegemse wzc een applicatie voor virtuele fietstochten op.

“Ik ben een trotse directeur”, zegt Dieter Opdecam. “Wat een topresultaat voor ons woonzorgcentrum en het heeft ons geen windeieren bezorgd. Wij wonnen een hometrainer voor de groene trui en Fietslabyrint ‘grenzeloos’ incl. 600 routes. Mensen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met Fietslabyrint virtuele fietstochten maken en zo toch de wereld ontdekken of in hun eigen woonplaats fietsen. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft mensen het gevoel dat zij eropuit zijn. Met Fietslabyrint Grenzeloos kunnen mensen fietsen op 600 verschillende plaatsen. Op kruispunten kiest de fietser zelf een richting; zo kan hij één stad op verschillende manieren verkennen wat veel vrijheid geeft. De prachtige beelden en omgevingsgeluiden zorgen voor een realistische fietservaring, waardoor mensen meer plezier krijgen in bewegen. Een prachtige combinatie met ons recent aangekochte duofiets! Zo hebben we ook voor onze iets minder mobiele residenten een prachtig alternatief in huis. Eveneens is dit een alternatief voor in de wintermaanden.”

Bezoekregeling

Onze bezoekregeling blijft momenteel ongewijzigd. Jammer genoeg zien we het aantal besmettingen stijgen waardoor we steeds alert moeten blijven. Aan de families van residenten uit onze beschermde afdeling: vragen wij de Oase niet binnen te gaan maar onze medewerkers van het woonleefteam of verpleegkundige van dienst aan te spreken uw familielid te begeleiden naar de kamer of de binnentuin. Mag ik vragen om in het woonzorgcentrum tijdens uw bezoek altijd uw mondmasker te blijven dragen en een correcte handhygiëne toe te passen. In de tuin is het dragen van een mondmasker niet meer nodig, mits het respecteren van de social distance. Voor bezoekers die terug uit vakantie komen uit het buitenland raden we sterk aan een sneltest te laten uitvoeren in ons woonzorgcentrum. Onze medewerkers die terug uit vakantie komen worden steeds getest ongeacht of zij naar het buitenland zijn geweest. Ook onze vakantiejobs worden twee wekelijks getest en dragen een FFP2 masker.”

 

 

X