Verschrikkelijke valpartij tijdens de wielerwedstrijd in Bottelare. (wedstrijd stilgelegd)

Wat voor Bottelare Sportief een mooie kermisdag moest worden met de jaarlijkse wielerwedstrijd als traditioneel evenement eindigde plots met een zwaar ongeval tijdens de wedstrijd.

De wedstrijd begon nochtans hoopvol en kende tal van ontsnappingspogingen. Na de eerste ronde reden er al vier renners lichtjes voorop maar alles liep vlug terug samen. Wessel Lange, Jens Delhaeye, Thomas Dhooge en Florent Breyne konden een kleine voorsprong bij elkaar sprokkelen. De grote groep hield hen wel constant in het vizier. Bij het ingaan van de zesde ronde was het de beurt aan een ander kwartet. En een ronde later kregen we plots zeven renners aan de leiding. Lars Timmers, Diederik pemen, Ruben Van Rapenbusch, Hannes Fabri, Gilles Van Rymenant, Gauthier Ronsse en Steven Moons konden vijftiental seconden wegrijden. Twee ronden later kon een trio de sprong naar voor maken en nog een ronde later kwamen er nog een handvol renners de aansluiting maken. De ploeg van Benjamin Verraes was vooraan met drie renners het best vertegenwoordigd. Een kilometer voorbij de aankomstlijn gebeurde even later het zware ongeval.

Toen het jagende peleton voorbij een aantal verkeersremmende paaltjes moest passeren sloeg het noodlot toe. Eén renner kon een paaltje niet meer ontwijken en knalde er aan minstens 50 km per uur vol tegen aan. De gevolgen waren meer dan ernstig. Jeffrey Van Den Nest, van het Van Eyck Sport cycling team, bleek het slachtoffer te zijn. De jonge renner had een gapende vleeswonde in de hals en waarschijnlijk ook verschillende breuken en moest onmiddellijk de eerste zorgen worden toegediend. De mensen van het Vlaamse Kruis deden alles wat ze moesten doen maar de MUG moest toch ter plaatse komen om de renner in kwestie verder te behandelen. Van Den Nest was wel de hele tijd bij bewustzijn, aldus enkele renners die in de nabijheid van de zware val stonden. De wedstrijd werd aan de aankomstlijn meteen stilgelegd mede omdat de weg volledig versperd was met hulpverleners die Van Den Nest aan het behandelen waren. Het duurde bijna een uur vooraleer de weg terug terug vrij was. Blijkbaar stonden er geen seingevers aan de paaltjes en waren de paaltjes niet afgeschermd. De paaltjes in kwestie zouden normaal gezien weggenomen worden, maar zijn blijkbaar toch blijven staan. Hier zal nog een deftig woordje over nagepraat worden. Maar het kwaad is ondertussen jammer genoeg wel geschied. Van de redactie uit hopen we dat het goed gaat met Van Den Nest en dat hij hopelijk gauw uit het ziekenhuis mag ontslagen worden.