Rodelandfietstocht laat je kennismaken met mooi stuk natuur in Oosterzele, Merelbeke, Melle en Gavere

Samenwerking met 20 partners

Op zondag 12 september laat de Rodelandfietstocht je kennis maken met een mooi stuk van het Land Van Rode. Het Rodelandproject wordt voorgesteld aan de inwoners van Oosterzele, Merelbeke, Melle en Gavere.  De Rodelandpartners ontmoeten je graag op zondagnamiddag 12 september 2021. Info: https://www.facebook.com/Rodelandproject/ . Iedereen is welkom.
Een stukje geschiedenis. Rudolf van Rode ruilde in 1226 een dorp in wat nu Frans – Vlaanderen is voor zeventien gemeenten in het zuid –westen van Gent. 600 jaar lang bleven de Heren van Rode aan de macht in wat nu grotendeels Oosterzele, Merelbeke, Melle en Gavere omvat.
Het Rodelandproject is een landschapsproject in de open ruimte op het grondgebied van de gemeenten, Oosterzele, Merelbeke, Melle en Gavere. Het project vertrekt vanuit een uniek samenwerkingsverband tussen – je leest het goed – maar liefst twintig partners. Overheden, natuur- en landbouworganisaties, onderzoeksinstellingen werken er samen om het landschap rond de Makegemse bossen, het Gentbos, het Aelmoesenijebos, de beekvalleien van de Gonde-, Dries- en de Molenbeek te versterken en verder te ontwikkelen.
Onderweg op de stopplaatsen kan je terecht voor een babbel met de Rodelandpartners. Je verneemt meer over de acties, om nieuwe plekken te ontdekken. Naast een stevige route doorheen het gebied, zullen er ook meerdere korte fietslussen zijn. Op een aantal locaties zijn er activiteiten voor kinderen gepland. De organisatie wordt afgestemd op de geldende veiligheidsmaatregelen van Covid 19.