Geocaching in Zwalm

Geocaching, een soort van wereldwijde schatzoektocht op basis van coördinaten, wordt steeds populairder. Gewapend met een GPS (of je smartphone) ga je op zoek naar de geocaches en die zijn er in de meest uitéénlopende vormen, wat het nog spannender maakt.

Zwalm was tot voor een kort een blinde vlek op de geocache kaart maar daar komt nu verandering in. Koen Molemans , Hundelgemnaar en gepassioneerd geocacher, trok met een voorstel naar zijn dorpsgenoot en schepen van Toerisme Peter Van Den Haute (N-VA) en die had onmiddellijk oor naar het voorstel: “De geocaches leiden de deelnemers naar de mooiste plaatsjes van Zwalm. Bij het uitstippelen van de routes hebben we ingezet op wandelaars en fietsers, onze natuur en ons erfgoed. De routes zijn niet te lang zodat ze makkelijk met kinderen te doen zijn. Al is Koen nu ook begonnen met wat meer uitdagender caches, in bomen bv. Want naast gezinnen willen we ook voor de meer fervente geocachers een mooi aanbod hebben. Het project loopt al enkele weken en kan op heel wat positieve reacties rekenen.”

Lees er meer over op https://www.zwalm.be/bezoeken/geocaching.aspx en https://geocachen.be/

X