Skyblasters go digital

Fans kunnen opnames op één plek terugvinden

Skyblasters is België’s oudste (°1984) en wellicht ook bekendste reggae-band. Qua platen begon hun muzikale avontuur in 1986 met de live-opname van een uitverkocht concert in de Gentse Vooruit dat in mei 1987 onder de titel ‘The Dirty Dozen is Alive and Well’, kortweg Skyblasters Live, op plaat verscheen.  Een jaar later volgde ‘Livin’ In Limbo’, de eerste studioplaat.  Nog een jaar later was er ‘Crossing the Line’, telkens gevolgd door een Europese toernee.

 

Deze albums verschenen zowel op CD als op vinyl maar verschenen nog nooit eerder digitaal.  Daar komt nu verandering in.  Johan Engels van Noloxbox, die eerder al achter de knoppen zat van het album ’30 Years Live – Acoustic Bootleg Power’, remasterde de oude opnames om ze klaar te stomen voor een digitale uitgave.

Luc Standaert van Cricket Hill Music, die eerder al de recente singles ‘Just Another Day’ en ‘Fallen in Love’ uitbracht op het label A Music Harbour, bracht alles samen onder één profiel, ‘SKYBLASTERS’ (zonder The) op alle belangrijke digitale platformen, dus uiteraard ook op Spotify en Apple Music.

Daar worden nu vrijdag 20 augustus 2021 vijf reeds eerder verschenen singles – maar evenmin digitaal ooit verkrijgbaar – aan toegevoegd: ‘Mano Mundo’, ‘A New Dream’, ‘Moving People’ en ‘Sun Is Shining’, version 1 en version 2.

Fans kunnen dus straks vrijwel alle opnames van de groep op één plek terug vinden.

Op Spotify wordt dat deze plek:  https://open.spotify.com/artist/6KVsUMteqrLfIs6fpeqBXy?si=495ekfmgSQyQCZ0K-CPwyAHYPERLINK “https://open.spotify.com/artist/6KVsUMteqrLfIs6fpeqBXy?si=495ekfmgSQyQCZ0K-CPwyA&dl_branch=1″&HYPERLINK “https://open.spotify.com/artist/6KVsUMteqrLfIs6fpeqBXy?si=495ekfmgSQyQCZ0K-CPwyA&dl_branch=1″dl_branch=1

Eind september zal daarop ook de spiksplinternieuwe single ‘Stay With Me’ terug te vinden zijn.  Skyblasters anno 2021 zijn Edward Buadee, Peter Heylbroeck, Johnny Doumen, Johan Heyerick, Joris Angenon, Martijn Bal en Arvid Valck.

 

SKYBLASTERS GO DIGITAL en het muzikale verhaal van deze groep is daarmee nog lang niet geschreven.

X