Berlingo is klaar om Oosterzele te veroveren

Komische circusvoorstelling in Park Barak

Zin om op vrijdag 27 augustus vanaf 19 u 30 een komische voorstelling van het Duo Berlingo bij te wonen? Dan moet je naar Park Barak, de nieuwe Oosterzeelse ontmoetingsplek in de Sportstraat. Het superduo Niels Reynaert en Samuel Bey vormt Berlingo. Ze brengen een komische circusvoorstelling over speelsheid, kameraadschap, tweespalt en ook een tikkeltje over het leven. Tickets kosten 7,50 euro, te verkrijgen via gcdekluize.be. Er wordt rekening gehouden met de vigerende veiligheidsmaatregelen. Ook kinderen (+ 8 j.) gaan van deze grappige voorstelling genieten.

Wat mag je verwachten? In hun voorstelling ‘No way Back’ bouwen ze met kinderlijk enthousiasme gewaagde constructies met 56 blauwe groentebakken. Wat eenvoudig begint wordt al snel een aanstekelijk spel van uitdagen en uitproberen, met het publiek als bevoorrechte getuige. Terwijl Niels en Samuel elkaar afwisselend inspireren en irriteren toont het duo Berlingo op subtiele en komische wijze ‘la condition humaine’ in al zijn lichtheid. ‘No way back’ vertelt over de zoektocht van twee vrienden. Over de pogingen die ze ondernemen om vat te krijgen op de situatie. Ze verliezen zich in hun spelregels en gaan tot het uiterste. Tot de torens vallen. De voorstelling oogst lof op binnenlandse en buitenlandse festivals.

De voorstelling gaat door in Park Barak, een covid veilige plek, op het terrein van de voormalige Chirolokalen verrees Park Barak. Een aanwinst voor de gemeente. Dienst Cultuur was er als de kippen bij om er een aantal zomerse activiteiten te organiseren.