basiscursus reanimatie met Jerôme Callebaut

student geneeskunde neemt prachtig initiatief

Het EK voetbal is een tijdje afgelopen en toch zal iedereen zich de beelden van een zieltogende Christian Eriksen herinneren.
Gelukkig was de medische hulp onmiddellijk ter plaatse en kon de speler gered worden door middel van een AED.
Het belang  van een snelle en goede reanimatie met correct gebruik van een AED ( Automatische Externe Defibrillator) is -letterlijk- van levensbelang.
Heel wat sportclubs zijn dan ook snel in actie geschoten om een AED aan te schaffen en een bijgepaste opleiding te zoeken.
De opleidingen zijn echter niet makkelijk te vinden, aangezien via officiële instanties nog weinig gecertificeerde lesgevers zijn.
En dus voelt 1e master student geneeskunde Jerôme Callebaut zich geroepen om zijn schouders te zetten om een dergelijke opleiding aan te bieden en te verzorgen op een georganiseerde wijze. Binnenkort zal iedereen dus op de juiste manier de AED kunnen bedienen.

Zelf is Jerôme vrijwilliger bij het Rode Kruis en speelt hij voetbal bij KSV Sottegem en is hij student geneeskunde. Toch vindt hij nog de tijd om dergelijk initiatief te nemen.

Ondertussen is de interesse van vele sportclubs en andere organisaties erg groot geworden evenals het aanbod van medestudenten om de opleidingen te verzorgen.
“Hopelijk hoeft niemand ooit gebruik te maken van de AED” vertelt Jerôme mij, “maar we zijn zeker dat als het nodig is, het toch op de juiste manier zal gebeuren. Als we hiermee zelfs maar één leven kunnen redden, dan is onze missie meer dan geslaagd” vertelt hij mij voldaan.