© Google Maps

Zottegemse Ontmoetingscentra worden verder gerenoveerd

Met het oog op de opwaardering van het stedelijk patrimonium wil het stadsbestuur werk maken van de renovatie van de stedelijke ontmoetingscentra (OC). In totaal zijn er acht in Zottegem en de volgorde waarin dit gebeurt, wordt vooral bepaald door de frequentie van gebruik / verhuur. Zo was het OC Velzeke aan de Provinciebaan reeds als eerste aan de beurt voor de vernieuwing van de keuken, een nieuwe vloer en nodige schilderwerken. Het volgende, waarvan de opknapbeurt bijna voltooid is, is het OC Strijpen.

Ook in dit ontmoetingscentrum was de vloer aan vernieuwing toe en hierbij is ervoor geopteerd om dit te doen door er nieuwe keramische tegels op te lijmen. De kostprijs hiervan werd geraamd op 23.500 euro en de uitvoering van het werk werd toegewezen aan de firma Trossaert uit Erwetegem. Nog met betrekking tot het OC Strijpen aan de Sint-Andriessteenweg is beslist om de vroegere verwarming met muurconvectoren op aardgas te vervangen door een volledige centrale verwarmingsinstallatie met condensatieketel en radiatoren, tegen een geraamde kostprijs van zo’n 20.000 euro. Voor de uitvoering van dit werk is een beroep gedaan op de firma Van Der Gracht uit Erwetegem. Nog met het oog op een lagere energiefactuur werd beslist om ook de deuren en ramen van het OC Sint-Maria-Oudenhove aan de Hazestraat die nog deels met enkele beglazing vervaardigd waren, te vervangen door raam- en deurconstructies uit aluminium met superisolerende dubbele beglazing. De opdracht hiervoor werd gegeven aan de bvba Govaert M&D uit Vlierzele. Hieraan hangt een prijskaartje van ongeveer 35.000 euro.

X