Rioleringswerken gestart langs Moldergem in St.-Denijs-Boekel

In St.-Denijs-Boekel ( Zwalm) zijn er gisteren werken gestart langs Moldergem.  Het gaat om een dubbel rioleringsstelsel ( afvalwater en hemelwater) dat wordt gescheiden. Er was hier reeds in het verleden een stuk gedaan vertellen burgemeester Eric De Vriendt en werfleider Pascal Van Bever. (Audebo). Men start aan huisnummer 91.

Eric De Vriendt: “De werken aan de Noorlaan lopen op hun einde  – opening voorzien op 11 september en nu wordt het werkterrein verplaatst  naar hier.

De kostprijs voor de werken in Boekel bedragen 1.900.000 euro. Deze kosten worden grotendeels gedragen door Aquafin en het gemeentelijk aandeel bedraagt ongeveer 80.000 euro. De werken zullen in totaal een 150 werkdagen in beslag nemen.”

Als dit werk is  voltooid dan worden er werken gestart in Roborst.  Dan worden de Machelgemstraat, Kloosterstraat en Huttegemstraat aangepakt. Dit zal pas in de loop  van 2022 zijn.

Zwalm krijgt zo weer een stukje meer  gescheiden rioleringsstelsel.

 

 

X