11 sluikstorters op heterdaad betrapt


Geraardsbergen/Lierde. In oktober vorig jaar nam de afvalintercommunale IVLA een aantal camerasystemen in gebruik om sluikstorters te betrappen.  Gedurende de maanden juni en juli 2021 werden deze camerasystemen ingezet op basis van een rotatiesysteem en geplaatst op sluikstortgevoelige locaties.  Tijdens deze periode werden in Lierde 11 overtreders betrapt op sluikstorten. Alle overtreders konden geïdentificeerd worden. Op basis van de bestuurlijke verslagen werden door onze buurtpolitie 11 processen-verbaal opgesteld.  De overtreders riskeren een geldboete die kan oplopen tot 350 euro.

De vastgestelde inbreuken zijn vooral het achterlaten van afval naast de containers of het deponeren van voorwerpen (andere dan glas) in de glascontainers. In glascontainers mag er enkel glazen verpakkingsmateriaal zoals flessen, bokalen of flacons.  Vlak glas (bijv. ramen), aardewerk of TL-lampen moeten naar een inzamelpunt of recyclagepark gebracht worden. Je mag ook geen glas naast een glascontainer plaatsen. Voor de politie is openbare netheid een prioriteit.

Melding van sluikstorten kan via een meldingsformulier sluikstorten op de site van de stad Geraardsbergen. Volg de link: meldingsformulier sluikstorten

Voor meer info: Politie Geraardsbergen/Lierde

Julien Borremans

X