Gijzel Kirmesse, dat is ook muziek, veel muziek

Aanraders: Die Verdammte Spielerei en Fifties Fever

Keer op keer, blijven we ons verbazen hoe de Gijzenzelenaars erin slagen om vier dagen aan één stuk zo’n uitgebreid kermisprogramma voor te schotelen. Want hoe je het draait of keert, het blijft een krachttoer. Het zijn slimmerds in Gijzenzele, de kermisvrienden hebben het goed voor met hun feestende inwoners en feestvierders uit de fusiegemeente en de regio. De bedoeling is dat het dorpsplein een ontmoetingsplaats is waar mensen de sfeer maken. Geen wereldvedetten op de kermis, maar wel mega goede deejays en bands met veel zangtalent, sfeer en ambiance. Muziek en nog eens muziek in Gijzel Kirmesse. Kortom een concept dat perfect past in deze gezellige Kirmesse.
Die Verdammtte Spielerei, dat moet je eens meemaken. Saxofonisten, percussionist en een entertainer pur sang vormen samen het indrukwekkende ‘Die Verdammte Spielerei’. Ze brengen topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. De klassieke fanfares ken je wel, veel gemeenschappen hebben een fanfare of harmonie, maar kom op zaterdagavond 28 augustus vanaf 21 u zien hoe Die Verdammte Spielerei dat aanpakt. Het orkest ontstond in 2006. Intussen groeide Die Verdammte Spielerei uit tot het zotste orkest dat op deze blauwe planeet rondloopt. Herr Kapelmeister, Stefaan De Winter, is een attractie op zich. Ze brengen typische fanfaremuziek, polka, melodie, klassiek,…maar ook veel geestige verrassingen. Ze traden al meer dan 500 maal op en nu ook in Gijzenzele. Vergis je echter niet, achter de façade van de ‘Marcellekes’ schuilen geslaagde conservatoriumstudenten. Een echte aanrader.
De live – band Fifties Fever neemt je op maandagavond 30 augustus vanaf 21 u mee naar de tijd waarin de mannen galant waren, de vrouwen onweerstaanbaar en de muziek onovertroffen. Wat mag je verwachten, wilde rauwe, opzwepende, energieke, zotte rock – ‘n – roll, rockabilly, twist, swing, surf, country,… en vooral bakken ambiance. De kermisvrienden vinden ook dat je dit optreden niet mag missen.
En er is veel meer. Muziek maestro, op alle dagen van de ‘kirmesse’. Het platform van Gijzenzeelse verenigingen trakteert de feestgangers op veel events en een resem optredens. Met de optredens van DJ Danny Gaethofs, DJ’s Dave & Danny, Die Verdammte Spielerei, DJ Lolo, Koninklijke Harmonie Con Animo, The Ballroom Bogards, Obias XXL, Yves Segers, DJ Boer Boerie, Fabienne Delanghe, Fifties Fever en DJ Geert is het opnieuw volop ‘music-time’ in Gijzenzele.
X