Archieffoto met schepen Paul Lievens die een prijs uitreikt

Kampioenschap halve marathon en kermisjogging in Erwetegem

Ter gelegenheid van de kermis in deze deelgemeente tekent Joggingclub Erwetegem op zaterdag 28 augustus voor de 33ste keer voor de organisatie van de kermisjogging. Vier jaar geleden, naar aanleiding van het 30-jarig jubileum, werd dit sportieve gebeuren uitgebreid met een halve marathon die toen als eenmalig werd aangekondigd, maar wegens het grote succes ervan besloot het clubbestuur om deze wedstrijd ook daarna telkens als het pronkstuk van de hele organisatie op de affiche te zetten. Deze halve marathon geldt trouwens tegelijk als het Kampioenschap van de Vlaamse Ardennen. Joggingclub Erwetegem voorziet hiervoor 1.000 euro prijzengeld. Nieuw is ook een wedstrijd voor G-sporters.

De joggingnamiddag opent met een kidsrun op een weide in de onmiddellijke omgeving van de sportzaal Smissenhoek die de centrale locatie van het hele gebeuren en de start- en aankomstplaats van alle wedstrijden is. Meisjes en jongens tot 7 jaar lopen 350 meter, voor 8- tot 11-jarigen is de afstand 700 meter (eerste start om 13u45). Om 14u30 en 14u35 zal het startschot weerklinken van respectievelijk een korte joggingloop en de wedstrijd voor G-sporters (begeleiding mogelijk), beide over een kleine ronde van 2,6 km. Voor de overige wedstrijden is een grotere omloop van 4,2 km uitgestippeld die door de deelnemers aan de massaloop naar keuze tweemaal (8,4 km) of driemaal (12,6 km) en door de lopers van de halve marathon vijfmaal (21 km) moet afgelegd worden. Deze wedstrijden starten gezamenlijk om 15 uur.

Voor de eerste drie van elke wedstrijd en afstand (+ senioren/masters dames/heren) staat een beker op de prijzentafel. De online inschrijvingen zijn op heden reeds afgesloten. Inschrijven kan wel nog ter plaatse. Voor de kinderen bedraagt het deelnamegeld 3 euro, voor de halve marathon 12 euro en voor de andere afstanden 10 euro (Sporta-leden 6 euro). Na afloop mogen alle lopers deelnemen aan een gratis tombola met waardevolle prijzen. Ook zal iedereen bij teruggave van zijn/haar borstnummer een aandenken overhandigd krijgen.

VERKEERSMAATREGELEN

Naar aanleidingen van deze loopwedstrijden zal er van 12 tot 18 uur parkeerverbod gelden in de Smissenhoek (rijbaan + bermen kant onpare huisnummers), Ten Ede (gedeelte tussen Engelstraat en spoorwegbrug), Engelstraat, Ragestraat en Kloosterstraat (rijbaan + bermen kant onpare huisnummers). Ook zal er van 13 tot 18 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Engelstraat (alleen toegelaten richting Ragestraat), Ragestraat (deel tussen Engelstraat en Kattenberg richting Kattenberg; deel tussen Engelstraat en Smissenhoek richting Smissenhoek) en Kattenberg (richting kerk).