Slow Reading voor mentaal welzijn in Haaltert

Een uur ongestoord een boek lezen klinkt eenvoudiger dan het is: vaak eisen kinderen, partner, kookpotten, smartphone, televisie … de aandacht. Daarom organiseert bibliotheek Haaltert een sessie slow reading. Zo leren we samen te onthaasten. Extra inzetten op mentaal welzijn is namelijk één van de pijlers van Gezonde Gemeente, waar het lokaal bestuur aan meewerkt.

In onze gehaaste maatschappij gedefinieerd door deadlines verliezen we soms onszelf uit het oog. Het moet altijd sneller en beter. Nochtans is af en toe eens onthaasten enorm belangrijk voor het mentaal welzijn. Dat is dan ook één van de pijlers van Gezonde Gemeente, waar het lokaal bestuur ook op inzet.

In de tuin van de pastorij in Haaltert (Bruulstraat) organiseert bibliotheek Haaltert een sessie slow reading. GSM’s en andere stoorzenders worden uitgeschakeld, niemand praat en we lezen in alle rust een vol uur. Op deze manier leren we samen te onthaasten door de tijd te nemen om de woorden écht op te nemen.

Hebben geïnteresseerden zelf geen leuk boek liggen? Geen probleem, de bib voorziet een aanbod, ook voor de kinderen! Na afloop kunnen deelnemers nog even nagenieten bij een afternoon tea.

De sessie gaat door op zondag 29 augustus van 14 tot 15 uur en kost € 5 euro. In ruil voor 6 UiTPASpunten krijgen deelnemers 2 euro korting. Mensen met een UiTPAS aan kansentarief betalen slechts 1,50 euro. Er kan ook betaald worden met de gemeentelijke jetons. Elk jeton is 1 euro waard.

Inschrijven kan aan de balie in de bib, door te mailen naar bibliotheek@haaltert.be, door te bellen naar 053 85 86 60, of door te klikken op deze link:  https://haaltert.bibliotheek.be/formulier/slowreading

X