Jens De Cubber wint Wereldkampioenschap Rotary wielrennen!

Rotary Club Brakel-Zwalmvallei is uitermate fier op haar wereldkampioen Jens De Cubber.

Jens De Cubber uit Deftinge (Lierde) en lid van Rotary Club Brakel-Zwalmvallei heeft in de Franse stad Nancy het 36ste Rotary International Cycling Championship gewonnen.

Dit wereldkampioenschap Rotary wielrennen werd voor de eerste maal in 1984 in België georganiseerd door de Rotary Club van Herentals. Toen na het organiseren van deze wedstrijd in 1985 en 1986 duidelijk werd dat dit te veel inspanning vergde van één enkele club besloot men in 1988 tot de oprichting van de “International Fellowship Cycling to serve”.

Van toen af werd het wereldkampioenschap jaarlijks door Rotary Clubs over geheel de wereld georganiseerd.

De “Fellowship Cycling to serve” is een groep van Rotary-leden die zich toelegt op zowel recreatief als competitief wielrijden met als doel om door middel hiervan de wereldwijde vriendschap te ontwikkelen en vrede te bevorderen.

 

X