De Smidse Erwetegem heeft nieuwe directrice

Vroeger vormden de stedelijke bassischolen De Smidse en De Kleine Planeet één school, bestaande dus uit de hoofdschool aan de Smissenhoek in Erwetegem en een vestigingsplaats in de Wolvenstraat in Zottegem-centrum. Op aanraden van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten besliste de gemeenteraad als inrichtende macht op 17 juni 2019 om deze basisscholen administratief te splitsen, elk met een eigen directeur. Als gevolg daarvan werd Sofie Van Nevel vorig jaar aangesteld aan het hoofd van De Kleine Planeet terwijl Chris De Bodt die sinds 1 september 2011 in deze functie aan beide scholen verbonden was (waarvan eerst een drietal jaren halftijds), directeur van De Smidse bleef. In de voorbije maand juni ging de Erwetegemnaar (62 j.) echter met pensioen en hij wordt nu opgevolgd door Daphné Roman (33). Zij is afkomstig van Oudenaarde en woont met haar man en twee kinderen (een zoontje van 9 en een dochtertje van 2) in Michelbeke. Daphné Roman studeerde ergotherapie en behaalde daarna ook het getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid. Zij was in het onderwijs reeds werkzaam als leerlingenbegeleider en in de voorbije jaren als beleidsondersteunend medewerker in het secundair onderwijs.

X