Robby Cobbaert zegeviert voor eigen volk in Gijzenzele.

SNOECK Mathias wind bij de Gentlemen

Gijzenzele Kermis staat steeds garant voor wielerspektakel. Het vele premiegewin zorgde er voor dat de koers reeds van bij de start openbrak. Brent Van Duren, Levi Jacobs en de Brit Tom Portsmouth kozen meteen voor de aanval. Na een zestal ronden wedstrijd kregen ze het gezelschap van een ander trio. Toon Stippelmans, Jasper Dejaegher en Jasper Stalmans konden vooraan aansluiten. Een drietal ronden later kwam er een hevige reactie uit het peleton. Dit resulteerde op tien ronden van het einde in een kopgroep van dertien renners. Daarbij ook enkele renners van de plaatselijke sponsor VDM Van Durme-Michiels Trawobo Cyclingteam.

Baugnies, Pieters, Maginet, Stippelmans, Dejaegher, Van Duren, Rogier, Cobbaert, Stalmans, Van Den Bossche, Cant en Vandenstorme waren de leiders van dienst. Ook Portsmouth maakte nog deel uit van de kopgroep, maar moest vroegtijdig de rol lossen. In het peleton zat men ook niet stil en waren er verschillende reacties, maar de samenwerking was daar niet optimaal. Zo bleven de twaalf leiders buiten schot. Enkel Simon en Vanoverschelde naderden nog eens tot op een vijftiental seconden, maar na enkele ronden moesten ook zij hun meerdere erkennen in de leiders. Op twee ronden van het einde werd de kopgroep uit elkaar gerammeld. Jelle Cant, Toon Stippelmans en Robby Cobbaert hadden de handen in elkaar geslagen en gingen er van door. Meteen hadden ze een mooi kloofje van een twintigtal seconden op de eerste achtervolgers. Het peleton volgde toen al op iets meer dan anderhalve minuut. Een spurt met drie zou uitmaken wie de bloemen mee mocht nemen. Het was uiteindelijk Robby Cobbaert, die voor de plaatselijke sponsor een mooie overwinning behaalde. Cant werd knap tweede voor Stippelmans die het derde schavotje mocht innemen. Het Gijzenzeelse biertje – het Gijzelaarke – zal rijkelijk gevloeid hebben na de wedstrijd in de feesttent aan de voordeur van sponsor Chris Van Durme. Ambiance verzekerd daar in kermisvierend Gijzenzele. (sport reporter De Clercq Erwin)

Uitslag: Elite

1 COBBAERT Robby

2 CANT Jelle

3 STIPPELMANS Toon

4 VANDENSTORME Dylan

5 VAN DEN BOSSCHE Angelo

6 BAUGNIES Jerome

7 ROGIER Stef

8 VAN DUREN Brent

9 STALMANS Jasper

10 PIETERS Bart

Voor de Elite had de Gentlemen wedstrijd plaats

Uitslag: Gentlenen

1 SNOECK Mathias

2 VRAL Bart

3 VANDEKERCKHOVE Enzo

4 VAN BOVEN Frederik

5 SMETRYNS Daan

6 BUYL Glenn

7 DE SCHEIRDER Sven

8 DEVOS Jens

9 COOMAN Mauro

10 HAEGEMAN David

 

 

X