Vlastreffen Kortrijk (motortreffen) deed opnieuw Brakel aan

Het 31ste Vlastreffen – een motorrit die van start ging aan de Leieboorden in Kortrijk was terug een groot succes.

Brakel was terug een belangrijke tussenstop  voor deze editie en na de grote stop in Bavikhove werd er onder politiebegeleiding van de zone VLAS naar het centrum van Kortrijk gereden waar de mensenmassa aangroeide in de straten om de motards hartelijk te verwelkomen.

Meer dan 50 moto’s vertrokken uit Brakel naar Kortrijk

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer deed vooraf een oproep om vanuit Brakel  in groep te starten naar Kortrijk om deel te nemen aan dit Vlastreffen. Iets meer dan 50 motorliefhebbers gingen daar op in om onder de vlag van de Toogrijders Brakel deel te nemen.

In Kortrijk in de omgeving van de Broeltorens werden we ontvangen door vz Jo en Bruno van de organisatie Vlastreffen.

Naar de Vlaamse Ardennen 

Vervolgens gingen we van start richting Zwevegem om via Amougies in Ronse te komen. Via Maarkedal was er een eerste tussenstop in Brakel  op het Marktplein waar de deelnemers iets konden eten en drinken.

Premier Alexander De Croo en minister van staat Herman De Croo verwelkomden de honderden deelnemers.

Vervolgens gingen de moto’s  terug aan het ronken om via Zwalm, Gavere, Nazareth, Deinze naar Bavikhove  te rijden waar er een stop plaats vond in brouwerij De Brabandere.

Beker voor Brakel 

Onder politiebegeleiding van  de zone VLAS kwamen we terug in startplaats Kortrijk waar de waarnemende burgemeester van Kortrijk Ruth Vandenberghe in gesprek ging met burgemeester Stefaan Devleeschouwer en schepen Marc De Pessemier.

Brakel  (De Toogrijders) mocht ook nog een beker  in ontvangst nemen want ze werden tweede in het aantal deelnemers  na een club uit Lauwe.

De opbrengst gaat naar het Centrum Algemeen Welzijn en Saying Goodbye.

foto’s De start in Brakel

Kortrijk

Onderweg

STOPS BRAKEL -BAVIKHOVE EN  AANKOMST KORTRIJK

 

X