Zonnebloemenproject “Zonnigste Gemeente” kende overweldigend succes.

Lierde kroonde zich dit jaar tot zonnigste gemeente van Vlaanderen dankzij het zonnebloemenproject van Enzo Van den Kerckhove.

Lierde zonniger maken was de opzet van Deftingenaar Enzo Van den Kerckhove toen hij in de maand mei gratis zonnebloemzaadjes uitdeelde.

Enzo probeerde op deze manier de samenhorigheid onder de inwoners uit Lierde aan te tonen.

Het bleef echter niet enkel bij Lierdenaren weet Enzo te vertellen: “Het project was een zeer groot succes. Niet alleen Lierdenaren waren mega enthousiast. Ik kreeg berichtjes uit Geraardsbergen, Brakel, Herzele en zelf uit Antwerpen met de boodschap dat mensen het een zeer tof project vonden en dat ik op hun steun mocht rekenen. Het verste dat de zaadjes van dit project raakten was Benidorm.”

Ondanks de vele positieve reacties ziet Enzo zeker nog ruimte voor verbetering: “Ik zat al sinds vorig jaar met dit project in mijn hoofd doch door omstandigheden voerde ik het maar dit jaar effectief uit. Omdat het de eerste keer is valt er nog veel te leren. Zo hoorde ik van veel mensen dat ze, hoewel ze het een zeer tof initiatief vonden, ze de zaadjes gewoon hadden vergeten te planten. Velen vonden ook dat het beter zou zijn om de zaadjes vroeger te bezorgen en vroeger de eraan gekoppelde wedstrijd bekend te maken”.

Aan deze wedstrijd namen dit jaar 38 mensen deel welke samen meer dan 600 zonnebloemen, verspreid over 9 gemeentes, hebben geplant.

De hoogste zonnebloem, die 360 cm hoog is en dus ook de wedstrijd won, staat in Brakel. De prijsbloem staat dan wel niet in Lierde doch werd geplant en gekweekt door een dame die haar roots in Deftinge heeft. Zij werd de gelukkige winnaar van de €50 waardebon geschonken door Faignaert Bloemen en Planten.

Verder werd een willekeurig gekozen deelnemer, die aan de Struntel te St.Maria-Lierde bleek te wonen, bekroond met een prachtig boeket bloemen, geschonken door Bloemen Hedera.

Als afsluiter van het project dankte een zeer tevreden Enzo nog iedereen die dit zonnebloemproject steunde zoals zijn ouders, familie, vrienden maar vooral ook de zelfstandigen die de kaartjes met zaden mee verdeelden.

“Ik dank natuurlijk ook de vele deelnemers die soms zelf enthousiaster waren dan ikzelf. Bedankt iedereen, volgend jaar komt er zeker een tweede editie. En die maken we nog grootser en zonniger dan deze van dit jaar!” voegde Enzo Van den Kerckhove er nog aan toe.

Enzo ontvangt de €50 waardebon bij Faignaert Bloemen en Planten.

 

Ter plaatse nameten van één van de mogelijke winnaars.

De winnende zonnebloem van 360 cm hoog.
Overhandiging van de geschenkbon aan de gelukkige winnares.

De winnares van het boeket geschonken door de firma Hedera.