Lokaal bestuur Merelbeke zoekt enthousiaste inwoners uit het centrum om deel te nemen aan een burgerpanel

Van oktober 2021 tot september 2022 wil het lokaal bestuur met een vaste groep inwoners uit het centrum overleggen over de verdere invulling van de sportsite Ter Wallen en het recreatieve gedeelte van het nieuwe sportpark Molenkouter.
Het lokaal bestuur wil zo een geëngageerd panel samenstellen om het centrum van Merelbeke mee te vertegenwoordigen en verder vorm te geven. De uiteindelijk bedoeling is een permanent bewonersplatform te vormen. Schepen van participatie Egbert Lachaert ziet alvast toekomst in een nieuw bewonersplatform in het centrum van Merelbeke. “We hopen dat dit experiment evolueert naar een vaste groep van inwoners, die de spreekbuis vormen tussen het lokaal bestuur enerzijds en de verenigingen en bevolking anderzijds.”Concreet zoekt het lokaal bestuur 30 enthousiaste inwoners, m/v/x, van minimum 16 jaar uit het centrum van Merelbeke om deel te nemen aan een burgerpanel. Tussen oktober 2021 en september 2022 zal deze groep minstens 6 avonden samenkomen om te overleggen, ideeën uit te wisselen en feedback te geven over verschillende projecten. De groep wordt verder aangevuld met experts en direct belanghebbenden.

Wie niet kan deelnemen aan het panel blijft op de hoogte via onder andere https://participatie.merelbeke.be/bewonersplatform

X