Al 42 jaar prijkt duivenvlucht op kermisaffiche Moortsele

Bertrand De Keyser triomfeert

Al 42 jaar organiseren ‘De Kermisvliegers’ tijdens de kermis in Moortsele een  duivenvlucht uit Quievrain. ‘De Kermisvliegers’ waren in hun nopjes met 39 inschrijvingen. In de fusiegemeente Oosterzele zijn er gelukkig nog tal van ‘duivenmelkers’. De kermisvlucht bewees het, de wedstrijd op kermismaandag blijft populair. Mooi toch, op de prijsuitreiking het bespreken van de prestaties van de duiven, de vriendschap onder de duivenliefhebbers, het gezellig samenzijn, de obligatoire pintjes, en de reclame voor het jaarlijks eetfestijn en bonverkoop op zondag 5 december 2021.
De Kermisvrienden hopen nog jarenlang hun grote kermisvlucht te kunnen organiseren. Het zou zonde zijn mocht dit erfgoed verdwijnen. Maar het ziet er veelbelovend uit, men kan al voorzichtig uitkijken naar de 50 ste kermisvlucht in 2029. Nog acht jaar en de ‘Koninklijke titel’ wenkt. De ‘gouden’ vlucht.
De 42 ste editie van de kermisvlucht werd met brio gewonnen door Bertrand De Keyser uit Oosterzele. Zijn duif vloog vanuit Quievrain met een snelheid van 1350,9. Sterk, Straf, Super. Bertrand maakt al lang van zijn ambities geen geheim. Alweer een overwinning, de zoveelste in het al indrukwekkend palmares van de Oosterzeelse duivenliefhebber. Hij schrijft geschiedenis in de boeken van de regionale en nationale duivensport. Ook in de kermisvlucht zette hij de kers op de taart. Duivensport is zijn passie, zijn leven. Hij wil nog jaren in de branche zitten. Al van jongs af aan is hij gepassioneerd door de duivensport. En met klinkende resultaten. Gebeten door de duivensport.
De Kermisvrienden hebben traditiegetrouw voor mooie geldprijzen, trofeeën, en bieremmers voor de eerste uit Moortsele en eerste buiten Moortsele gezorgd. Ook de eerste jonge duif werd gelauwerd.
Patrick, Bertrand, Guy, Ronny en Rufin vallen in de prijzen
Er waren ook vijf ‘bieremmers’ te winnen. En de winnaars zijn: Patrick Matthijs, Bertrand De Keyser, Guy Everaert, Ronny De Temmerman en Rufin Van Stertgem.
De top tien van de 42 ste Kermisvlucht Quievrain:
1. Bertrand De Keyser (1350,9)
2. Eddy Spruyt (1318,77)
3. Servaes – Roelkens (1171,44)
4. Rufin Van Stertgem (1143,84)
5. Ronny De Temmerman (1116,68)
6. Rudy Van De Putte (1112,77)
7. Alain De Zutter (1111,83)
8. Patrick Meulenaire (1107,99)
9. Matthijs – De Loor (1107,00)
10. Luc en Marc Glorieux (1097,64).

 

 

de jongste en de oudste kermisvlucht deelnemers

X