“Wat Alz?” een lezing over communicatie en dementie.

Nina De Smet, raadslid voor Open VLD in Lierde, is coördinator dementie in het woonzorgcentrum Egmont in Zottegem en medewerker aan het “Praatcafé Dementie regio Vlaamse Ardennen”.

Door haar toedoen gaat de lezing van Kasper Bormans over communicatie en dementie door in OC De Lier in Lierde.

Deze lezing is een organisatie van het “Praatcafé Dementie” regio Zottegem, Sint Lievens-Houten, Herzele, Lierde in samenwerking met de gemeente Lierde en het OCMW Lierde.

“Het Praatcafé dementie is een tweemaandelijkse bijeenkomst voor familieleden en vrienden van mensen met dementie waar steeds andere thema’s aan bod komen. Ze zijn gratis en gaan in verschillende regio’s van Oost-Vlaanderen door. Het praatcafé dementie organiseert ook elk jaar een grote lezing en we proberen om dit in telkens een andere gemeente die binnen onze regio valt te organiseren, dit jaar is het dus Lierde.” weet Nina De Smet ons te vertellen.

“Kasper Bormans is een zeer intelligente man die zich afvroeg of de technieken die in de reclame gebruikt worden, een meerwaarde kunnen betekenen in het contact met mensen met dementie. Hij koppelt inhoud los van het gesprek en toont aan dat het niet uitmaakt ‘wat’ je vertelt, maar ‘dat’ je vertelt. Het gaat hem eigenlijk over het contact op zich en hoe je contact kan hebben met personen met dementie. Een zeer frisse kijk op ‘hoe men contact moet/kan maken met hen door middel van fantasie’ vandaar de titel “Wat Alz” je op de maan zou leven? In de fantasie kan men geen fouten maken en maakt het niet uit of je dementie hebt of niet.” voegt ze eraan toe.

De lezing van Kasper Bormans gaat door op dinsdag 28 september 2021 om 19u30 in OC De Lier in Lierde.

Inschrijven kan via:

www.praatcafedementie.be

– in het lokaal dienstencentrum Egmont te Zottegem

 

X