SAMSUNG CAMERA PICTURES

Armand Matthijs eist onmiddellijk herstel van voetweg. ‘Een flagrante overtreding’.


Vloerzegem/Ophasselt. In een mail aan het stadsbestuur, de politie van Geraardsbergen/Lierde en het vredegerecht vraagt Armand Matthijs van Rebus het onmiddellijk herstel van de voetweg 44 tussen Vloerzegem en Ophasselt. Wandelaars – de veldweg namen – signaleerden dat ze plots voor een gesloten wandelweg stonden.

‘In oorsprong heeft de gemeente drie extra poortjes voorzien op deze wandelweg en dit is maandenlang dankbaar gebruikt door andere wandelaars. De wandelweg werd ondertussen ook opgenomen in tal van wandelroutes en topografische kaarten. Helaas lijkt deze wandelweg nu niet meer bruikbaar: het initiële poortje werd opgeschoven naar een perceel bos naast de weide dat in de eerste plaats helemaal overgroeid is maar in de tweede plaats ook geen toegang geeft tot het volgende poortje en dus helemaal geen alternatief voor het oorspronkelijk poortje is.  De toegang van de wandelweg via de graasweide is volledig afgesloten’, getuigden de wandelaars die de veldweg 44 tussen Vloerzegem en Ophasselt namen.

Armand Matthijs vraagt in een mail aan het stadsbestuur, de politie van Geraardsbergen/Lierde en het vredegerecht om de voetweg te herstellen en begaanbaar te maken. ‘Deze voetweg 44 maakt deel uit van de rechtszaak AR 13A14, ingediend op 3 jan 2013. Na allerlei vertraging acties, werden deze hekkens vorig jaar geplaatst (vonnis vredegerecht 6/1/2021). Hierbij verzoek ik om proces-verbaal van deze flagrante overtreding en onmiddellijke herstel van de begaanbaarheid van deze verbindende voetweg’, besluit Armand Matthijs.

Julien Borremans