De N415-Noordlaan is officieel geopend in Zwalm

De Noordlaan werd gisteren officieel geopend voor alle verkeer.  Het gaat om een stuk van 2 km tussen de brug over de Zwalm in  Munkzwalm en kruispunt Het Hoofd in Hundelgem. Het was burgemeester Eric De Vriendt die het lint mocht doorknippen in aanwezigheid van het schepencollege, de gemeenteraad en verantwoordelijken van deze werkzaamheden.  De werkzaamheden met een volledig nieuw rioleringssysteem, zijstroken,  wegdek en een nieuwe wegverlichting  kosten meer dan 4 miljoen euro.

In het concept zien we minder verharde parkeerstroken wat ten goede komt aan het grondwater. De verlichtingspalen werden naast de rijweg gebracht wat hopelijk  geen ongevallen gaat veroorzaken. De verlichting werd hierdoor wel meer over de rijweg gebracht want vroeger vonden we het licht terug in de kruinen van de bomen.  Aan de kruisingen met zijwegen werd het fietspad  naar de rijweg toegebracht en werd er rode verf gebruikt om dit te accentueren.

Na het ceremoniële  gedeelte werd het glas geheven in de raadszaal voor de aanwezigen. De bewoners van de Noordlaan krijgen bonnetjes om te consumeren bij de plaatselijke horeca.

 

X