Felbevochten thuiszege na vroege dubbele bonus: K.OLSA Brakel-KSK Ronse 2-1

Bij de thuisploeg ontbrak doelman Otte wegens een schouderblessure, Lenvain verscheen aan de aftrap.

OLSA nam de beste start. In de aanvangsminuten rolde De Cuyper de rechterflank op en bracht de bal voor doen, de voorzet was net niet scherp genoeg en een bezoekende verdediger kwam gepast tussenbeide. Na goed een kwartier spelen pakte opnieuw De Cuyper uit met een snelle rush op de flank, deze keer kwam de voorzet wel op de goede plaats en Nelis tikte in één tijd binnen 1-0 na 16’. Brakel bleef baas en na een halfuur werd de score verdubbeld. De Cuyper was opnieuw foerier van dienst en deze keer kon Ndefe van kortbij scoren. 2-0 na 31’. Ronse bracht daar amper enkele corners tegenover en bij een van die hoekschoppen kopte Dupire te zwak in de handen van Lenvain. In de slotminuten van de eerste periode vergat OLSA de tegenstreven in de touwen te meppen. Op aangeven van Ndefe knalde Shala via de vuisten van Van Brussel naast. De daaropvolgende corner van De Cuyper werd door Haezebroeck terug gekopt tot bij Bogaert die op zijn beurt Nelis in stelling bracht, maar diens omhaal suisde langs de verkeerde kant van de paal net naast.

Bij Ronse bleef Milokwa tijdens de rust in de kleedkamer, Dangremont kwam in. Ook in de tweede helft was de eerste kans er eentje voor OLSA. Een verre vrije trap van Shala werd door Cordie aan de verste paal pal tegen de bezoekende keeper geschoten. Toch werd vrij snel duidelijk dat de bezoekers zich niet zomaar bij de feiten gingen neerleggen. Op het uur verscheen Flamant plots voor Lenvain, de lokale goalie greep gepast in. Met nog goed twintig minuten te spelen kreeg Ndefe in de zestien een bal tegen de arm, de bal ging op de stip en Flamant scoorde de aansluitingstreffer. 2-1 na 68’. Ronse rook zijn kans en bracht met Kouame meer aanvallend vermogen in de ploeg. Met nog een kwartier te spelen redde Lenvain de meubelen voor de thuisploeg toen hij met een sublieme redding een deviatie van Sylla onschadelijk maakte. OLSA-trainer Nijst greep in en bracht met Capelleman en Van Eerstvelde vers defensief bloed in zijn team. Met nog tien minuten te spelen liet de thuisploeg de mogelijkheid liggen om het laken definitief naar zich toe te halen, maar Nelis kopte een vrije trap van Thissen voorlangs. Dicht tegen affluiten kreeg bezoeker Dangremont nog een tweede gele kaart onder de neus. De Brakelse thuiszege kwam niet meer in gevaar, OLSA staat na de eerdere uitzege bij Oudenaarde met zes op zes bovenaan in het klassement.