Politiecontrole: ‘Niet enkel alcohol, ook drugs in het verkeer blijft een probleem.’

Gerechtelijke PV opgesteld wegens verboden wapendracht


Geraardsbergen/Lierde. In de avond en nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september hield politie Geraardsbergen/Lierde – samen met 4 aspirant-inspecteurs van de PAULO-politieschool én medewerkers van de dienst douane/accijnzen – een grootschalige verkeerscontrole aan het station van Lierde (N8) en later op de N42 ter hoogte van warenhuis Colruyt. Meer dan 5% had te diep in het glas gekeken.

170 bestuurders werden aan een samplingtest (‘snuffelaar’) onderworpen. Daarvan dienden 68 chauffeurs ook effectief een ademtest af te leggen. Meer dan 5% had te diep in het glas gekeken. Deze chauffeurs mochten hun rijbewijs inleveren voor enkele uren of zelfs voor een langere periode van 15 dagen. Niet enkel alcohol, ook drugs in het verkeer blijft een probleem. Van de 5 personen die een speekseltest moesten afleggen, zaten 3 bestuurders onder invloed van drugs achter het stuur!

In totaal werden er 14 processen-verbaal, 8 onmiddellijke inningen en 2 gerechtelijke processen-verbaal opgesteld, waaronder één voor verboden wapendracht. In 2 wagens werden er speed en cannabis aangetroffen. De politie haalde in de loop van de avond €2.300 aan penale boetes op.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/nieuws

Julien Borremans