91-jarige vrouw slachtoffer van handtassendiefstal door twee minderjarigen


Geraardsbergen. Een 91-jarige vrouw uit Geraardsbergen werd op maandag 7 juni 2021 het slachtoffer van een handtasdiefstal in de Pol Antheunisstraat te Geraardsbergen. De vrouw was te voet boodschappen aan het doen en werd al die tijd in het vizier gehouden door 2 tieners, één ervan te voet en de andere op de fiets. Toen de vrouw op de terugweg was naar huis sloegen de jongens toe, op het moment van de feiten zijn ze 15 en 17 jaar oud.

De handtas van de vrouw – dewelke ze droeg in haar hand – werd hardhandig van haar getrokken door één van beide jongeren. De andere tiener wachtte zijn kompaan wat verder op en samen namen ze de vlucht richting Majoor Van Lierdelaan waar men het jaagpad kan nemen. De vrouw, niet gekwetst maar danig onder de indruk van de feiten, werd opgevangen door buurtbewoners en de interventieploegen van de politiezone Geraardsbergen/Lierde werden opgeroepen. Er werd patrouille gereden in de omgeving om de daders nog op te sporen, helaas met negatief resultaat.

Een eerste buurtonderzoek bezorgde de politie goede camerabeelden waarop 2 jongeren te zien waren die voldeden aan de beschrijving. De recherchedienst van politiezone Geraardsbergen/Lierde ging hiermee aan de slag. Door intensief speurwerk, waarbij onder meer bijkomende camerabeelden en telefoniegegevens van de jongeren werden geanalyseerd, konden de rechercheurs uiteindelijk de beide tieners identificeren en arresteren.
Deze tieners werden na arrestatie op 15 september 2021 voorgeleid bij bij de jeugdrechter en beiden werden geplaatst in een jeugdinstelling.