Eerste Regenboogzebrapad aan marktplein te Scheldewindeke

Deze week werd in Scheldewindeke, ter hoogte van het Marktplein, op de gewestweg een eerste regenboogzebrapad aangebracht in de gemeente.
Daarmee werd een eerder voorstel van oppositiepartij Open Vld plus  in de praktijk gebracht.De raadsleden van Open Vld plus blijven het belangrijk vinden om via symbolen als deze duidelijk te maken dat Oosterzele een verdraagzame gemeente is. “We moeten signalen blijven sturen dat iedereen evenwaardig is in onze maatschappij. En in onze gemeente. Het is helaas duidelijk dat er nog werk aan de winkel is om verdraagzaamheid blijvend bespreekbaar te maken. Ook via permanente s

Naast symbolen zijn ook beleidsdaden nodig. Dat is ook de reden waarom Open Vld plus recent pleitte om in de politiezone ook werk te maken van een breed LGTBQ-beleid (zie  Werk maken van breder LGTBQ-beleid & meldpunt homo- en transfobie aangiftebereidheid rond homo- en transhaat te verhogen in politiezone te verhogen | Filip Michiels) Een voorstel dat eveneens werd goedgekeurd en in het najaar verdere uitwerking zal krijgen.

ymbolen.”