Autovrije zondag in Zottegem: speciale verkeersmaatregelen

In Zottegem moet Koning Auto op zondag 19 september in het stadscentrum plaats maken voor tal van sportieve, culturele en culinaire activiteiten met o.a. de rainbowrun, een vrijetijdsmarkt en mobiliteitsstand, street art en live muziek, streekproductenmarkt en foodtrucks, straattheater en nog andere animatie. Ter gelegenheid van de derde editie van deze Autovrije Zondag zullen tientallen straten in de binnenstad reeds vanaf 10 uur parkeer- en verkeersvrij gehouden worden. Ook zullen een aantal parkings in het stadscentrum niet kunnen gebruikt worden (zie verder bij ‘parkeerverbod’). Volgende parkings zullen wel beschikbaar zijn: De Muze (Beislovenstraat), OCMW (Deinsbekestraat), Ledebergstraat, Lyceumstraat, H. Hartplein, D. Van Den Bosschestraat en Bevegemse Vijvers. Het autobusstation wordt die dag ingericht aan de achterkant van het treinstation in de Broeder Mareslaan. Het AZ Sint-Elisabeth zal bereikbaar zijn vanuit de Broeder Mareslaan en Godveerdegemstraat. Hierna volgt een overzicht van de uitgebreide verkeersmaatregelen die zullen genomen worden:

  • Parkeerverbod van 0.00 uur tot 24 uur

Broeder Mareslaan (deel tussen Ooststraat en Godveerdegemstraat, langs weerskanten).

  • Parkeerverbod van 10 tot 19 uur

L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Musselystraat, L. De Metsstraat, Kapellestraat, Hospitaalstraat, Koerken, Hospitaalsteeg, Stationsplein, Stationsstraat, Nieuwstraat, Kazernstraat, Kleine Nieuwstraat, Sint-Annastraat, G. Schockaertstraat, F. De Beckstraat, Montmartre, Zuidstraat, Burgemeester F. De Meyerstraat, Molenstraat, Trapstraat, Hoogstraat, Zavel, Markt, F. Bogaertstraat, A. Scheirisstraat, Heldenlaan, Vestenstraat, De Pauwstraat, Nijverheidsstraat, Grensstraat, Kwadestraat, Noordstraat, Dolage, Kasteelstraat, Neerhofstraat, Graaf van Egmontstraat, Meersstraat (deel tussen Graaf van Egmontstraat en Weidestraat), Molenkouter (deel tussen Weidestraat/Wolvenstraat en Kasteelstraat), Tennisstraat, Leirensweg, Kasteelpad, parking Meersstraat (achterkant Egmontpark), parking Nijverheidsstraat, parking Vestenstraat, parking Administratief Centrum Sanitary en parking Molenstraat.

  • Parkeerverbod van 13u30 tot 17 uur

A. Gevaertlaan (deel tussen Tramstatie en Magnoliastraat, langs weerskanten), Welzijnstraat (deel tussen H. Hartplein en Lyceumstraat) en Lyceumstraat.

  • In geen van beide richtingen verkeer toegelaten van 12 tot 19 uur

L. Roelsstraat, Zuidstraat, Burgemeester F. De Meyerstraat, Molenstraat, Hoogstraat, Molenkouter (deel tussen Weidestraat en Kasteelstraat), Meersstraat (deel tussen Weidestraat en Graaf van Egmontstraat), Leirensweg, Kasteelpad, L. De Metsstraat, Van Aelbrouckstraat, Musselystraat,, Kapellestraat, Hospitaalstraat, Koerken, Hospitaalsteeg, Stationsplein, Stationsstraat, Nieuwstraat, Kazernstraat, Kleine Nieuwstraat, Sint-Annastraat, G. Schockaertstraat, F. De Beckstraat, Montmartre, Trapstraat, Zavel, Markt, F. Bogaertstraat, A. Scheirisstraat, Heldenlaan, Vestenstraat, De Pauwstraat, Nijverheidsstraat, Grensstraat, Kwadestraat, Noordstraat, Dolage, Kasteelstraat, Neerhofstraat, Graaf van Egmontstraat, Tennisstraat, parking Meersstraat (achter bibliotheek, uitgezonderd standhouders en artiesten), parking Nijverheidsstraat, parking Vestenstraat, parking Administratief Centrum Sanitary en parking Molenstraat.

  • Alleen plaatselijk verkeer van 12 tot 19 uur

Godveerdegemstraat (deel tussen Broeder Mareslaan en spoorwegbrug) en De Colfmackerstraat.

  • Eenrichtingverkeer van 0.00 uur tot 24 uur

Welzijnstraat (deel tussen Lyceumstraat en Ooststraat, alleen richting Grotenbergestraat).