Bepaal mee wie de veggie Nobelprei(s) wint in 2021

Je kan stemmen tot vrijdag 2 oktober

EVA Oosterzele reikt jaarlijks de Nobelprei uit aan een persoon of organisatie die het voorbije jaar in Oosterzele een opmerkelijke veggie bijdrage leverde tot een meer plantaardige, gezonde, milieu- en diervriendelijke samenleving. In vorige edities wonnen Cathy Goyvaerts van Wonderworld, de  Scouts St. Kristoffel, Vers en Veggie/Fresh&Veggie en Ivan De Vylder van de Patisson reeds de Nobelprei.   De veggie hamvraag is echter: wie wordt de winnaar in 2021?

Uit de longlist koos de jury van EVA Oosterzele dit jaar een aantal verrassende genomineerden. Het Bijenbos kan naar de prei(s) dingen omdat zij een gastronomisch vegetarisch menu aanbieden in hun feërieke pop-up setting te midden van Balegemse natuur. Daarnaast werd ook diëtiste Céline Van Effelterre genomineerd omdat zij op een positieve manier een gezonde, plantaardige levensstijl promoot bij haar cliënten. Ook via haar instagram (@dietiste_celine_van_effelterre) deelt ze vegetarische en vegan recepten en tips om gezonder te leven. Zo bereikt ze makkelijk een groot doelpubliek.

Cream&Crunch
bijenbos

Op de shortlist prijkt ook, de bekende ijszaak van Joris Van  Crombrugge. Joris biedt telkens een heerlijk vegan alternatief aan waarbij het vegan ijs vervaardigd wordt met 100% plantaardige biologische melk en volledig vrij is van dierlijke producten. Ook in de kerstperiode kan je bij hem terecht voor een onovertroffen vegan kerststronk. Cream&Crunch ijs is eveneens te koop bij Patisson/Rerum Natura in Balegem.

Net zoals vorige jaren kan het publiek mee bepalen wie de Nobelprei in ontvangst mag nemen. Je kan stemmen tot vrijdagavond 2 oktober om 20.00.u via https://gratispolHYPERLINK “https://gratispoll.be/poll/bafa80/”lHYPERLINK “https://gratispoll.be/poll/bafa80/”.be/poll/bafa80/  of via de Facebookpagina van EVA Oosterzele.

De uitreiking van de Nobelprei vindt plaats op zondag 3 oktober te Waterrad 1 en wordt gekoppeld aan de nationale EVA campagne Chili voor Willy. Willy staat symbool voor alle varkens die het slachtoffer zijn van de vleesindustrie. EVA vzw wil het voedselsysteem verplantaardigen en wil Willy helpen door minstens 6000 euro in te zamelen. Hiermee kan de  organisatie meer dan 10 000 nieuwe deelnemers werven voor de VeggieChallenge in maart en hen kennis laten maken met de plantaardige keuken. 90 % van de deelnemers aan de VeggieChallenge zegt dat ze ook na de campagne minder vlees blijven eten. Zo wordt het leven van duizenden varkens gespaard en kunnen heel wat meer varkens een gelukkig leven leiden zoals Willy. Wil jij ook je steentje bijdragen? Bestel dan voor 1 oktober je vegetarische afhaalchili’s, bereid door Cathy Goyvaerts van Wonderworld. Bij elke verkochte chili gaat een deel van de opbrengst naar EVA vzw!

Praktisch:

Portie chili sin carne volwassenen:                         12,5 euro

Portie chili sin carne kinderen:                                 9,5 euro

Op 3 oktober kan je je bestelde porties chili sin carne ophalen tussen 11.30u en 13.00u te Waterrad 1 (Balegem). Bestellingen kunnen doorgegeven worden tot en met 1 oktober via dit formulier https://forms.gle/ja8E5WgeKrxn5L579