Vanaf 3 november geen verplichte reservatie meer in zwembad Bevegemse Vijvers

De versoepelingen na de vaccinatiecampagne indachtig, zal ook het Zottegemse stedelijk zwembad binnenkort terugkeren naar de normale openingsuren. Vanaf 3 november is reserveren niet meer verplicht.

“Vanaf 3 november nemen we afscheid van het zwemmen op reservatie, en zal het zwembad tijdens de openingsuren voor baantjeszwemmen en publiekzwemmen, opnieuw vrij toegankelijk zijn,” zo meldt schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA). “De tijdssloten met hun maximum capaciteit hebben hun nut in moeilijke tijden zeker bewezen, maar nu is het tijd om die pagina om te slaan en het zwembad opnieuw toegankelijker open te stellen. We behouden wel wat goed is: zo zullen dagtickets voor het zwembad blijvend aangeboden worden in de webshop van de stad, op basis van de openingsuren het publiek zwemmen. Het is ook extreem belangrijk om zo veel mogelijk kinderen te leren zwemmen, en op dat vlak verloren tijd in te halen. Zo zal vzw Uthola dit schooljaar bijspringen in de organisatie van de stedelijke zwemlessen op zaterdagvoormiddag, en kan ook de zwemclub opnieuw in normale omstandigheden functioneren. Tot slot komt er ook een reglement voor de private lesgevers, zodat zij herkenbaar en aanspreekbaar zullen zijn voor alle zwembadbezoekers. Abonnementen en meerbeurtenkaarten voor zowel Zottegemnaren als niet-Zottegemnaren, zullen vanaf 3 november opnieuw geactiveerd worden voor alle gebruikers.”

De nieuwe openingsuren vanaf 3 november zullen binnenkort gepubliceerd worden op www.zottegem.be/zwembad.