Voorwaarts Gijzel Oosterzele wil tegen Edeboys het tij keren

Op zoek naar eerste punten

Met een 0 op 6 heeft Voorwaarts Gijzel Oosterzele zijn competitiestart compleet gemist. VGO kon ook na de 3 – 0 nederlaag in Borsbeke zijn eerste thuismatch van het nieuwe seizoen tegen het uitgekookter Eine niet winnen. Er is werk aan de winkel voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Natuurlijk is de teleurstelling groot. Zondag trekt VGO naar KFC Edeboys, het weet wat te doen om het tij te keren. De confrontatie met Edeboys (13 de, eveneens 0 punten na 2 wedstrijden) wordt voor de ganse VGO entourage cruciaal. Met het mes op de keel spelen, om een derde nederlaag op rij te vermijden.

Dat het al tweemaal fout liep met zware verliescijfers 3 – 0 en 0 – 4  én dat VGO nog geen enkel doelpunt scoorde is inderdaad zorgwekkend. Gans de VGO – entourage had zich dat anders voorgesteld. Maar…VGO gaat zondag in en tegen Edeboys er alles aan doen om de eerste punten van het seizoen te pakken. Je kan je toch niet inbeelden dat het opnieuw fout zou lopen tegen een tegenstrever die VGO moet aankunnen. Paniek is er niet, er zijn nog 28 wedstrijden te gaan. Het is wel een feit dat Voorwaarts Gijzel Oosterzele momenteel de rode lantaarn draagt. Mentaal zorgt dat voor extra druk. Voorwaarts Gijzel Oosterzele moet er voor zorgen zo snel mogelijk onderin weg te geraken. Zondagnamiddag krijgt VGO alvast de kans om Edeboys een stevige tik uit te delen. VGO mag zich geen onnodige druk opleggen. Het moet gewoon gaan voor een goed resultaat. VGO moet alles geven, de mentaliteit moet het verschil maken. De ontgoocheling van zich afschudden. De focus is nu op Edeboys gericht en de trainersstaf beseft ook dat het duel met Edeboys een sleutelmatch wordt. Offensief en defensief zijn er nog vele werkpunten. Maar Edeboys mag niet onderschat worden. Na de twee frustrerende nederlagen op rij wil VGO reageren met puntengewin. Tot dusver ontbrak het aan doelpunten en slikt VGO te gemakkelijk vermijdbare tegentreffers. VGO weet wat er te doen staat tegen het ‘haalbare’ Edeboys. Het antwoord van het VGO – team mag niet uitblijven. Winst kan de spelers en de club al een eind op weg helpen. Een zege kan de start zijn van een sterke reeks. Bevrijd van alle twijfels moet Voorwaarts Gijzel Oosterzele zonder complexen spelen.