Munte expo: REALISTISCH BEKEKEN in de oude pastorie

Met werken van Joke Frima, Alessandra Marrucchi en ANNE SHINGLETON

Van 17 september tot 17 oktober organiseert de vzw uitMUNTEnd de tentoonstelling REALISTISCH BEKEKEN. De expo toont hyperrealistisch werk van Joke Frima, Alessandra Marrucchi en Anne Shingleton die les volgden in de studio Nera Simi in Florence, en van Mieke Schaper
De tentoonstelling loopt van 17 september tot 17 oktober op vrij- en zaterdag van 13.30 tot 17.30 en op zondag van 110 tot 17.30 in de oude pastorie te Munte. De kunstenaars zijn tijdens de laatste week aanwezig. Ook kunnen jullie in groep de tentoonstelling bezoeken op afspraak: vzwuitmuntend@gmail.com of telefoon 0476 32 04 88

 

Joke Frima
Frankrijk
Joke werd geboren in 1952 in Den Haag. Op jonge leeftijd (1969) volgt ze tekenles op de academie beeldende kunst Rotterdam en daarna te Tilburg, om zich verder te bekwamen reist ze naar Italië. In de Simi studio te Florence (Italië) voelt ze zicht thuis en verblijf ze van 1976, 8 jaar studeren waar ze ook 4 jaar les geeft. Bij haar terug keer in Nederland (1984) wordt ze professioneel kunstenaar en zoekt haar onderwerpen in de natuur.

 

 

Alessandra Marrucchi
Italië
Alessandra werd geboren in Florence in 1951, waar ze na haar diploma schone kunsten een opleiding Architectuur en grafisch design studeert. Ze volgt de opleiding in studio Simi van 1977-1982.Aan de Cappiello Academie volgde ze grafische vormgeving,en twee jaar naaktlessen aan de Academie van Belle Arti in Florence. Terug in Italië perfectioneerde zij haar schilderkunst als specialist in portretteren en  figuratieve schilderkunst.

 

 


ANNE SHINGLETON
Italië
Geboren in 1953 Salisbury. Na haar studie zoölogie in Engeland volgde ze kunstschool in Bournemouth en vond de perfecte scholing in de Signorita Simi te Floence. In haar schilderstijl ontwikkel ze de combinatie van een grote gevoeligheid in observatie, liefde voor dieren en een renaissance gebaseerd tekenkunst. Anne heeft de afgelopen 25 jaar ook dieren gebeeldhouwd, in samenwerking met uitstekende Italiaanse gieterijen.