Brakel neemt deel aan Car Free Workday

Op woensdag 22 september nam Gemeente Brakel deel aan de Car Free Workday tijdens de Week van de Mobiliteit. Om de personeelsleden die met de fiets, te voet of met de step komen werken aan te moedigen en te belonen, werd een gratis ontbijt aangeboden.

Duurzame mobiliteit aanmoedigen

Brakel zet in op duurzame mobiliteit. Zo wordt binnenkort een Hoppinpunt gelanceerd aan het Stationsplein. Daar zullen verschillende vervoersmogelijkheden (bus, deelfiets en deelauto) aangeboden worden onder de vorm van onder meer deelsystemen, waardoor reizigers met het geschikte vervoermiddel een verplaatsing kunnen maken.

Om het goede voorbeeld te geven, nam het gemeentepersoneel vandaag zelf de fiets. Ze werden beloond met ontbijtkoeken, koffie, fruitsap en een drinkbus. De actie werd gesmaakt door het gemeentepersoneel. Op die manier wil de gemeente haar personeel, bovenop de fietsvergoeding, aanmoedigen om zich duurzaam te blijven verplaatsen voor woon-werkverplaatsingen.