Directeur Steven Ghys samen met juf Nathalie, een nieuwe kracht in het zorgteam van de school.

Basisschool Bevegem kiest voor mentaal én fysiek welzijn

GO! Basisschool Bevegem zet dit schooljaar extra in op het mentaal welzijn bij leerlingen, leerkrachten én personeel. Om dat te realiseren werd het zorgteam uitgebreid.

De grote winnaar van de Rode Neuzendag 2020 zette de voorbije jaren allerlei projecten op, die ervoor zorgen dat de 400 leerlingen zich goed in hun vel voelen. Dit schooljaar wordt zowel het mentale als het fysieke welbevinden aangepakt.

Directeur Steven Ghys: “Dit schooljaar zullen we – met een uitgebreid zorgteam – blijven inzetten op het mentale aspect, maar ook het fysieke welzijn plaatsen we in de kijker. Het aantal uren lichamelijke opvoeding wordt, zowel bij de kleuters als in het lager, opgedreven en er werd in nieuw bewegingsmateriaal voorzien. We organiseren middagsport, naschoolse sport, kleuteryoga en ochtendgymnastiek. Daarnaast volgt het team een opleiding rond ‘Bewegend leren in de klas‘, omdat we een gezonde geest in een gezond lichaam uitermate belangrijk vinden. Het bevordert de schoolresultaten en leerlingen voelen zich beter in hun vel. Niet alleen voor de kinderen voorzien we in extra beweging, ook voor de personeelsleden zetten we in de loop van het schooljaar diverse acties op, om hun fysiek en mentaal welzijn te bevorderen. GO! Basisschool Bevegem wil meer dan ooit een school zijn waar leerlingen en personeelsleden graag en goed leren, werken en leven.”

X