Erfgoed 4sprong viert hun 10 jaar met een erfgoedfestival op zaterdag 2 oktober in de tuinbouwschool te Melle

Het festival biedt voor elk wat wils: voor doeners, luisteraars, nieuwsgierigen, schattenzoekers én kinderen & families. Een waaier aan activiteiten, sommigen op inschrijving, maar voor de meeste kan je gewoon de dag zelf afzakken naar de Tuinbouwschool in Melle. Klaar om achterover te vallen van zoveel interessants en leuks uit de regio? We stellen met trots aan je voor: het Erfgoedfestivalprogramma!

https://erfgoedviersprong.be/erfgoedfestival/programma

The making of’ Erfgoedcel Vierprong Land Van Rode

foto 4sprong

Herinner je je deze nog? Op 4 januari 2011 was Erfgoedcel Viersprong Land Van Rode klaar om ‘erin te vliegen’. De ondertekening van de convenant gebeurde al vroeger, in 2010, maar het was nog even wachten om het geschikte personeel te vinden. Onder het alziend oog van voorzitter Paul Cottenie startten Elisa en Ans aan een nieuw avontuur. En wat voor één. De personeelsbezetting is intussen al wat gewijzigd. Het aantal rimpels ook. Maar de goesting om verder te doen, die is nog even groot als 10 jaar geleden.

We groeien! Erfgoedcel Viersprong
We schrijven februari 2015: met een feestelijke receptie gaan we een nieuwe beleidsperiode in. Samen met twee nieuwe gemeentes. Welkom Destelbergen en Lochristi! Een groter werkingsgebied dus, dat de grenzen van het historische Land van Rode overschrijdt. Het betekent een kennismaking met nieuw erfgoed, nieuwe gepassioneerde erfgoedvrijwilligers en nóg meer potentieel voor jaren mooie erfgoedprojecten.
Met de groei komt ook een nieuwe naam en logo. Erfgoedcel Viersprong-Land van Rode wordt Erfgoedcel Viersprong

Heb je een vraag? Aarzel niet ons te contacteren via info@4sprong.be of op 09 362 87 19.