foto PZ.RhodeSchelde

Dragers eretekens schenkt € 10.000,- aan Les Lapinous du Cœur

Merelbeke/DEERLIJK/ JEMEPPE

foto PZ.RhodeSchelde

De Koninklijke en Menslievende Vereniging van Dragers van Eretekens en Medailles van België (K.M.V.D.E.M.B.) heeft € 10.000,- geschonken aan de Waalse vzw Les Lapinous du Coeur. Les Lapinous du Cœur krijgt zo aanzienlijk meer budget om de slachtoffers van de watersnood verder te helpen. “De schenking is voor ons maar een kleine inspanning in vergelijking met het werk dat de vrijwilligers daar verzetten”, vertelt Yves Asselman, nationale ondervoorzitter van de K.M.V.D.E.M.B. en korpschef van de politiezone Rhode & Schelde.

Rudy Maes en Yves Asselman, nationale voorzitter en ondervoorzitter van de K.M.V.D.E.M.B.

foto PZ.RhodeSchelde

overhandigden de schenking aan Les Lapinous du Cœur op maandag 20 september in het bijzijn Hervé Jamar, de Gouverneur van Luik. Het geschonken bedrag is het resultaat van een inzameling van de provinciale en regionale afdelingen en afkomstig van hun eigen middelen.

Les Lapinous du Cœur, een vzw opgericht door Olivier Rigaux na de watersnood van afgelopen zomer, krijgt zo financieel een duwtje in de rug: “Met deze schenking kunnen we brandstof en voeding kopen. De stroom van fondsen komt moeilijk tot waar het moet komen, daardoor moeten we het momenteel redden met onze eigen middelen. Schenkingen zoals deze zijn dus heel belangrijk”, vertelt Rigaux.

foto PZ.RhodeSchelde

Nodige hulp
De vzw heeft zijn thuisbasis in een loods in Jemeppe-Sur-Meuse, nabij de stad Luik. Het is een van de belangrijkste verdeelcentra van onder meer voedsel en kledij in de regio. Slachtoffers van de watersnood kunnen er ook terecht voor huisraad als matrassen en wasmachines maar ook ontvochtigers. De vrijwilligers brengen de spullen zelfs tot bij de mensen thuis. “Dat transport is voor de vzw de grootste hap uit hun budget. Die € 10.000,- zorgt ervoor dat Olivier en de andere vrijwilligers hun werk nog maanden kunnen verderzetten”, aldus Asselman.

Financiële ondersteuning is voor organisaties als Les Lapinous du Cœur hard nodig, want zij zijn momenteel volledig afhankelijk van giften en vrijwilligers. Die komen ook uit Vlaanderen, zo krijgt Les Lapinous du Cœur bijvoorbeeld de hulp van de Antwerpse Moto Seingevers.
Met deze royale gift van De Koninklijke en Menslievende Vereniging van Dragers van Eretekens en Medailles van België (K.M.V.D.E.M.B.), krijgt de vzw wat ademruimte om nog beter de getroffen mensen in de streek te kunnen helpen.
Wie wil kan zelf een schenking doen op het rekeningnummer van Les Lapinous du Coeur.
BE 25 1431 1684 4382

foto PZ.RhodeSchelde
foto PZ.RhodeSchelde