Kom naar het Repair Café, veel spullen krijgen een nieuw leven

Zaterdag 2 oktober, van 10 tot 16 u, GILO Oosterzele

Op zaterdag 2 oktober 2021  vanaf 10 u tot 16 u wordt in het GILO Oosterzele, Geraardsbergsesteenweg 69, opnieuw een ‘Repair Café’ georganiseerd. Een lovenswaardig initiatief. Repair Café Oosterzele pikt (letterlijk) de draad weer op. Dankzij de ‘FV Repair Café Oosterzele’ krijg je nu ook op deze editie een uitgelezen kans om uw defecte toestellen en spullen te laten repareren. Iedereen is welkom. GRATIS is helemaal in.

Het lijkt een eeuwigheid, maar we kunnen het nog, yes’, klinkt het. Allerlei spullen (elektrische apparaten, kleding, textiel, fietsen, computers, speelgoed,…) waar eigenlijk niet veel mis mee is en die nog gerepareerd kunnen worden, worden zomaar afgedankt. Zonde, eigenlijk. Het idee is simpel: in het Repair Café  worden kapotte spullen gerepareerd  van mensen die dat zelf niet kunnen of het gereedschap niet in huis hebben. Maar wie geen spullen heeft om te laten herstellen mag ook naar het café komen voor een kopje koffie al dan niet mer gebak, een lekker drankje  bieren, iets hartigs,…én heel belangrijk voor een praatje. Het eerste Repair Café vond plaats op 7 maart 2015. Het idee ontstond binnen het bestuur van KWB Oosterzele. Een vereniging die nog altijd van aanpakken weet. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op de sporen te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen het bewustzijn. Omdat mensen met eigen ogen zien, hoe reparateurs te werk gaan, en zien dat veel spullen een nieuw leven krijgen. Stop de weggooidrift. Verminder de gigantische afvalberg. We vergeten dat we geen onuitputtelijke bron hebben aan grondstoffen. Repareren is een manier om daar iets aan te doen. We gooien té veel weg en doen dat té gemakkelijk.

Bij aankomst schrijf je je in aan het onthaal en wacht je je beurt af. In afwachting kun je genieten in het Repair Café. Een mooi initiatief van FV Repair Café Oosterzele dat repareren promoot als alternatief voor klakkeloos weggooien én reparatiekennis wil behouden. Repair Café is een heel positieve tendens die in Oosterzele graag ondersteunt wordt. De ‘fiksers’ staan klaar om je te helpen. Info: Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85, ivan.vandesijpe@skynet.be.