Aanstelling prins en prinses carnaval Brakel gaat opnieuw door (20 november).

Het comité heeft beslist om na een jaar onderbreking  door het coronavirus terug de draad op te nemen en er meteen weer goed in te vliegen met twee kleppers van laureaten.

Voorzitter Bartel Seghers: “Op zaterdag 20 november zullen zij hun show geven in de polyvalente zaal  in complex De Rijdt.   Ze zullen op deze manier de enige prins en prinses zijn die een aanstelling geven dit jaar in de Vlaamse Ardennen.

Prins Carnaval Brakel 2022
Dit jaar werd Van Den Bossche Jurgen, beter gekend bij vrienden als Bossie, voorgedragen voor de titel van Prins Carnaval in Brakel.
Zes jaar geleden werd deze Michelbekenaar al voor de eerste maal prins en hij is bekend in het comité als één van onze sympathiekste prinsen.  Samen met de steun van onder andere CV de Troela’s, waar Bossie lid van is, zal hij het beste van zichzelf geven in zijn voorstellingshow.

 Prinses Carnaval Brakel 2022

Als prinses viel de keuze al gauw op Merchiers Leen. Deze Opbrakelse haar ambities voor de titel Prinses van Brakel.  We zijn dan ook zeker dat zij samen met haar groep de D ’jokers er een prachtige show zal geven en Brakel met trots zal vertegenwoordigen in het carnaval milieu.

Carnavalsweekend

Het nieuwe prinsenpaar zal op vrijdag 4 februari de sleutel van de gemeente ontvangen bij het begin van een spetterend weekend.

Op zaterdag 5 februari zal de avondstoet door Brakel trekken. Met hierna de jaarlijkse carnavalsfuif en prijsuitreiking in de feesttent.

Dit jaar zal het kindercarnaval terug doorgaan op zondagnamiddag. Dit opnieuw met een eigen kinderstoet vanaf JH Alfa tot aan de markt. Onderweg krijgen de kinderen uiteraard een mooie verrassingszak vol lekker en leuke gadgets. Tijdens heel dit feestgebeuren zal ook opnieuw de wedstrijd mooist verklede kind doorgaan.

Wij hopen dat de twee kandidaten een mooie show brengen tijdens de aanstelling.
We wensen hen beiden heel veel succes en vooral plezier toe.”