Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Het OCMW Zottegem is op zoek naar een kinderbegeleider (deeltijds) voor de buitenschoolse opvang ZIBO en een kok (voltijds) voor het Woonzorgcentrum Egmont. Solliciteren voor deze twee tijdelijke vacatures (m, v, x) kan tot en met woensdag 29 september e.k. om 12 uur ’s middags. Info over profiel, functie, voorwaarden enz. is op www.zottegem.be terug te vinden, bijkomende inlichtingen bij de personeelsdienst via 09 364 64 75.

 

  • Voor kinderen resten er nog maar enkele dagen om daar hun hartje op te halen want met Dadiplay uit Deinze is afgesproken dat deze firma het pop-up speelpleintje op de Markt in de week na 30 september weer zal demonteren en de speeltuigen op een van de andere stedelijke speelpleinen een nieuwe en definitieve stek zal geven. Naar het zeggen van jeugdschepen Lieselotte De Roover wordt dit het speelpleintje aan de cafetaria op de site Bevegemse Vijvers. Het zou de bedoeling zijn in de komende jaren nog tweemaal zo’n pop-up speelpleintje in te richten.

 

  • Het is intussen een traditie geworden dat de Zottegemse Rotaryclub ieder jaar onder de noemer ‘Veilig op weg’ de zesdejaars van de plaatselijke lagere scholen tracht te sensibiliseren voor de gevaren van de zgn. dode hoek bij zwaar vervoer, via zowel een woordje theorie als praktische ervaring door middel van een grote vrachtwagen (in samenwerking met Transport & Logistiek Vlaanderen). Het stadsbestuur heeft toestemming verleend om deze verkeersactie van Rotary Zottegem ditmaal op maandag 11 oktober te laten doorgaan.