Het Merelbeekse verleden in de kijker tijdens de archeologiedagen

op 8, 9 en 10 oktober

Tijdens de archeologiedagen op 8, 9 en 10 oktober kan je deelnemen aan tal van activiteiten in eigen buurt om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten. Ook in Merelbeke valt er heel wat te beleven.

Tijdens de opgravingen op de Molenkoutersite, waar het Merelbeeks lokaal bestuur een sport- en reactiecomplex realiseert, ontdekten archeologen een 12-tal waterputten en sporen van middeleeuwse gebouwstructuren. Marie Lefere, projectleider van het archeologische bedrijf Ruben Willaert, bestudeerde de vondsten en zet haar bevindingen uiteen in een boeiende doch gratis lezing over de geschiedenis van deze site. De lezing vindt plaats op 10 oktober om 15 uur in het Cultuurhuis Merelbeke. Reserveren kan via cultuurhuis.merelbeke.be.

In Melsen geeft Luc Bauters op 10 oktober om 14.30 uur in de Sint-Stefanuskerk de lezing ‘Burchten van aarde, hout en water. De motte van Melsen in het motte-landschap van Oost-Vlaanderen’. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht via roland.deblauwer@skynet.be.

Ook de Open Sleuvendagen in de kerk van Schelderode op woensdag 13 oktober (namiddag) en vrijdag 22 oktober (voormiddag) beloven interessant te worden. Tijdens deze 2 kijkmomenten krijgt het publiek een idee van de archeologische werken binnenin de kerk met een extra woordje uitleg. Ook hiervoor moet vooraf een plekje gereserveerd worden via erfgoed@merelbeke.be.