Politie en VLABEL innen €3000 aan achterstallige verkeersbelastingen


Geraardsbergen. Zondag 26 september voerde de verkeersdienst van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde samen met VLABEL (Vlaamse Belastingdienst) langsheen de N8 een gezamenlijke actie uit. Twee positief geteste bestuurders moesten hun rijbewijs voor zes uren inleveren. De collega’s van VLABEL konden €2961,65 aan achterstallige verkeersbelastingen innen.

Zondag 26 september voerde de verkeersdienst van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde samen met VLABEL (Vlaamse Belastingdienst) langsheen de N8 een gezamenlijke actie uit. In totaal werden 201 samplingtesten afgenomen. Een ‘sampler’ is een toestelletje dat toelaat om snel in te schatten of je alcohol gedronken hebt. Van de 43 bestuurders werden effectief aan een ademtest onderworpen. Twee bestuurders bliezen positief en één alarm. De twee positief geteste chauffeurs moesten hun rijbewijs voor zes uren indienen. De nodige processen-verbaal werden opgemaakt.

Innen achterstallige verkeersbelastingen
Daarnaast werden nog verschillende onmiddellijke inningen en processen-verbaal uitgeschreven voor o.a. voor gsm-gebruik achter het stuur, technische eisen, inbreuk op het voorlopig rijbewijs…

Tevens werd een voertuig van het merk ‘Range Rover Sport’ gecontroleerd. Nazicht van de boorddocumenten toonde aan dat het voertuig werd ingeschreven als een lichte vrachtwagen. Na inschrijving werd het voertuig echter opnieuw omgebouwd naar een gewone personenwagen. De bestuurder overtrad daarbij verschillende technische voorschriften en dient zijn wagen opnieuw te regulariseren. De bestuurder dient een administratieve boete van €1250 te betalen.

De collega’s van VLABEL controleerden aan de hand van hun ANPR-voertuig. Met dit toestel worden de kentekenplaten van voorbijrijdende voertuigen gescand en nagekeken of er achterstallige verkeersbelastingen zijn. 954 voertuigen werden gecontroleerd waarvan 5 werden onderschept. VLABEL kon in totaal €2961,65 aan achterstallige verkeersbelastingen geïnd. Eén voertuig werd weggesleept omdat de bestuurder het achterstallige bedrag van €1293,68 niet kon ophoesten.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans