Lena zet na 41 jaar een punt achter ‘t Winkelke

Een afscheid in schoonheid

Lena Vanderhaegen heeft op zaterdag 25 september 2021 een definitief punt gezet achter ‘t Winkelke in Scheldewindeke na 41 jaar.  Al die tijd heeft ze de kranten- en geschenkenwinkel in de Stationsstraat met hart en ziel gerund. Afgaande op haar enthousiasme en gedrevenheid had ze nog een aantal jaren kunnen doorgaan. Met de sluiting van ‘t Winkelke verdwijnt er alweer een krantenwinkel in de fusiegemeente Oosterzele.
Haar partner, krantenbezorger Toon Glorieux, droeg op zaterdag 30 januari 2021 zijn allerlaatste kranten rond. Ze beslisten samen om nu ook met ‘t Winkelke op te houden. In de gerenommeerde krantenwinkel kon je ook terecht voor weekbladen, wenskaarten, geschenken en de Lotto, die destijds een enorme boost gaf aan de zaak. Ook de vele mooie modeaccessoires, zoals juweeltjes, armbandjes, sjaaltjes, uurwerken,…maakten vele mensen gelukkig. Met heel veel plezier stond Lena haar klanten met raad en daad bij. Ze werkte geen enkele dag tegen haar goesting, ook op haar laatste dag. Soms was het moordend druk.
Als je iets graag doet, is elke dag mooi meegenomen.  Zaterdag werden de laatste klanten bediend. Het is mooi geweest. Met ‘t Winkelke verdwijnt een vaste waarde, met Lena een echte onderneemster. Van meet af aan (1980) zagen ze de zaak geleidelijk openbloeien. Uiteenlopende klanten vonden de weg naar ‘t Winkelke. Lena en Toon hielden van het sociaal contact en hadden de liefde voor het ‘krantenwereldje’ gemeen. En toegegeven, het doet wat, afscheid nemen van zoveel mensen die geregeld over de vloer kwamen. Velen voelden zich thuis in ‘t Winkelke.
Het werd een afscheid in schoonheid. Hun kinderen bouwden voor Lena en Toon zaterdagavond een feestje, een mooie waardering voor het levenswerk van hun ouders. Ze zwaaien af met een heel goed gevoel. Nu gaan ze de tijd nemen om met volle teugen van het leven te genieten. Een winkelierster moet zich altijd kunnen aanpassen, kwaliteiten hebben om goed te kunnen luisteren, mee babbelen…en kunnen zwijgen. Daar is Lena altijd goed in geslaagd. De klanten werden met veel plezier bediend. Sommige klanten werden bijna familie. Lena en Toon willen een welgemeend ‘dankjewel’ zeggen aan de vele trouwe klanten. 41 jaar lang een kranten- en geschenkenwinkel runnen, het is meer dan gewoon een krant verkopen. De zaak wordt niet overgenomen.
Het Zoeteke wordt het nieuw verkoop- en uitbetaalpunt voor Nationale loterij
Lena en Toon zijn blij dat Carine en Hugo van Het Zoeteke, Stationsstraat 23 in Scheldewindeke in hun voetsporen treden om in hun winkel de verkoop van de producten van de Nationale Loterij verder te zetten. Vanaf 29 september 2021 is ‘Het Zoeteke’ het verkoop- en uitbetaalpunt voor alle diensten van de Nationale Loterij (Lotto, Euromillions,…). Openingsuren van Het Zoeteke: maandag en dinsdag: gesloten; woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9 u tot 12 u 15 en van 13 u 30 tot 18 u; zondag van 9 u tot 12 u 15.
Tijdens het weekend van de klant op 2 en 3 oktober wordt in Het Zoeteke aan alle kopers een gratis geschenkje aangeboden.