Zottegemse stadsgidsen hebben nieuwe, originele wandelingen klaar

Na een geslaagde reeks zomerwandelingen, hebben de Zottegemse stadsgidsen een boeiend programma klaar voor dit najaar en het voorjaar van 2022.

Elke tweede zondag van de maand kan je deelnemen aan een originele wandeling doorheen het stadcentrum en de deelgemeenten.

“Er is voor elk wat wils: een wandeling doorheen de ongerepte natuur in ‘Sente Guerens’, op ontdekking naar Art Déco in Zottegem, bezoek aan historische pareltjes, en een tocht langs de vele elementen uit ons verleden als textielstad. Je komt ook te weten hoe Zottegem de eerste wereldoorlog beleefde, wat de Romeinen eigenlijk deden in Velzeke en hoe Jan de Lichte opgroeide”,  zegt stadsgids Danny De Looze.

Het volledige programma kan je nalezen via www.zottegem.be/metdegidsopstap.

Praktisch

De gegidste wandelingen gaan door op de tweede zondag van de maand, telkens met maximaal 25 deelnemers. Inschrijven kan via de Dienst Toerisme: telefonisch op 09/364.64.64 of via toerisme@zottegem.be, tot ten laatste de vrijdag voordien. Deelname bedraagt 5 euro per persoon, ter plaatse te betalen aan de gids voor aanvang van de wandeling. Gratis voor kinderen onder de 15 jaar.